Barcelona

L'ANC veu més fàcil la independència que una reforma constitucional

Carme Forcadell subratlla que la modificació de la Carta Magna no té prou suports davant d'una majoria favorable a la sobirania

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana s'ha convertit en un parell d'anys en una figura imprescindible del procés sobiranista català, fins al punt que alguns l'acusen de marcar el camí al president Mas. La seva cara més visible, Carme Forcadell, considera "més fàcil" aconseguir la independència de Catalunya que iniciar una reforma constitucional a Espanya.

Forcadell subratlla que ser independents només depèn de la voluntat dels catalans i que  ja hi ha una majoria favorable a l'estat propi, una majoria que, assegura en una entrevista a EFE, creix dia a dia.

En canvi, veu inviable reformar la Carta Magna per impulsar un estat federal perquè "no compta amb prou suports". A més, diu la presidenta de l'ANC, el federalisme simètric que propugna el PSOE suposa mantenir el "cafè per a tots".

El "sí, sí", triomf segur

Forcadell està convençuda del triomf de l'opció del "sí, sí" (sí a un estat propi i sí que sigui independent) a la consulta del 9 de novembre. Creu que l'opció del "sí, no" (sí a un estat propi i no que sigui independent), no li pot fer ombra perquè és "molt minoritària".

I ho és, diu, perquè la gent percep les alternatives que ofereix, sigui una proposta federal o un nou model de finançament o pacte fiscal semblant a un concert econòmic, com a opcions segures que farien que tot seguís igual.

Anar al contingut