Logotip de la Fundació puntCAT.
La Fundació puntCAT vol arribar als 100.000 dominis .cat el 2014.
Barcelona

El domini .cat arriba als 71.000 registres i creix un 16% durant el 2013

El domini .cat arriba als 71.000 registres el 2013 i la Fundació puntCAT, aspira a arribar als 100.000 dominis operatius a finals d'aquest 2014

RedaccióActualitzat

El domini .cat arriba als 71.000 registres i creix un 16% durant el 2013. L'entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini, la Fundació puntCAT, aspira a arribar als 100.000 dominis operatius a finals d'aquest 2014.

El president de la Fundació, Santi Ribera, ha valorat el creixement que ha fet l'empresa des dels seus inicis. "Som un domini jove perquè només fa vuit anys que som al mercat, el nostre entorn competitiu que és ".es" o ".com" porten més de vint-i-cinc anys, però aquests dominis no creixen amb un ritme tan elevat com el nostre i nosaltres seguim creixent".

Des del seu naixement, l'any 2006, l'objectiu del domini ha estat ser una referència en la promoció de la llengua i la cultura catalanes.

Ribera també creu que les grans multinacionals, com Youtube o Danone, han entès la importància de tenir una versió .cat dels seus webs.

David Costa, Country Manager a Catalunya de l'empresa registradora Nominalia, ha explicat l'únic requisit que la Fundació posa per obtenir el domini. "L'única restricció és que el contingut d'una web que tingui el domini .cat ha de ser en català. La Fundació punt CAT fa controls periòdics en aquest sentit."

El .cat permet registrar-s'hi amb lletres pròpies del català, com la "ç" o la "l·l". A més, és el primer i únic domini dedicat a una comunitat de parlants.

 

 

Anar al contingut