Catalunya

Nova tongada de ruixats i tempestes per dilluns de Pasqua

La Setmana Santa acabarà amb un dilluns de Pasqua de temps insegur, amb una nova tongada de precipitacions que poden ser localment intenses, acompanyades de tempesta i amb risc de calamarsa, sobretot cap a l'oest. Dimarts, les pluges més importants aniran cap al nord-est.

Alberto AlcántaraActualitzat

La Setmana Santa s'acabarà amb un temps insegur. Haurem de portar la mona de Pasqua en una mà i el paraigua a l'altra. Els ingredients atmosfèrics seran idèntics als de dissabte: baixes pressions, aire fred en alçada i pas d'una línia d'inestabilitat, tot plegat traduït en un dilluns de cel tapat i amb l'arribada d'una nova tongada de pluges. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

La matinada de diumenge a dilluns serà força tranquil·la, fins i tot amb presència de grans clarianes. Però aquesta situació serà molt transitòria: de cara al matí ja esperem arribada de noves bandes de núvols que avançaran des del sud i l'oest, de manera que el cel quedarà ben ennuvolat arreu. Arribaran les primeres precipitacions, en forma de ruixats febles, sempre més probables cap al sud i a les terres de ponent.

Serà a la tarda quan les nuvolades es desenvoluparan més i deixaran ruixats i tempestes localment intenses, acompanyades de possibles calamarsades. Aquestes precipitacions més intenses seran més probables al centre i a l'oest del país, però també arribaran amb certa extensió cap al Ripollès o la Garrotxa. La costa serà l'indret menys afectat per les pluges. Hi podran arribar, però de manera més descafeïnada i esporàdica.

Pel que fa a les temperatures, a primera hora esperem valors similars a la costa i més baixos a punts d'interior del centre i nord del país. Les màximes tampoc no canviaran gaire. L'absència de sol farà que l'ambient sigui fresc a molts indrets. Pocs valors s'enfilaran per sobre dels 20 graus.

Al País Valencià i les Balears destacarem el vent del sud-oest, que bufarà moderat a la costa d'Alacant, al sud de les Pitiüses, Mallorca i Menorca. Els núvols seran més abundants al País Valencià, amb risc de ruixats i tempestes a les comarques d'interior de València i Castelló. A les illes, més clarianes i possibilitat d'algun ruixat de tarda a Mallorca.

I els pròxims dies...

Dimarts continuarà la dinàmica de pluges, tot i que en aquesta ocasió es concentraran sobretot al nord-est del país. Els ruixats i les tempestes seran més extensos cap a l'interior de Girona i el nord de Barcelona, tot i que també en cauran alguns de puntuals cap al nord-oest de Catalunya.  Dimecres, dia de Sant Jordi, apunta a ser un dia molt més tranquil.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut