Futbol

El Barça intentarà sortir de la depressió davant l'Athletic Club, un dels ossos més durs de la Lliga

Després de perdre tres partits en vuit dies i dir adéu a la Copa i a la Lliga de Campions, el Barcelona intentarà aquest diumenge (21.00) frenar l'espiral de decepcions davant un Athletic Club que aspira clarament a acabar la Lliga entre els quatre primers.

Actualitzat

Després de perdre tres partits en vuit dies i dir adéu a la Copa i a la Lliga de Campions, el Barcelona intentarà aquest diumenge (21.00) frenar l'espiral de decepcions davant un Athletic Club que aspira clarament a acabar la Lliga entre els quatre primers.

A més dels dos títols perduts, el conjunt blaugrana es va deixar mitja Lliga a Granada. Ara espera acabar de la millor forma la temporada i esgotar les opcions matemàtiques de revalidar el títol de la Lliga, la qual cosa implica guanyar els cinc partits que resten i esperar que el Reial Madrid i l'Atlètic ensopeguin en alguna d'aquestes jornades.

El primer repte és superar la depressió amb una victòria al Camp Nou davant el conjunt que dirigeix Ernesto Valverde, que busca consolidar la quarta posició donant la campanada a Barcelona.

Amb la recent victòria contra el Màlaga, els bascos han completat una volta en zona de Champions confirmant que són l'equip més sòlid de "l'altra Lliga' que competeix després dels tres grans. Amb una sola derrota en els últims deu desplaçaments, la fiabilitat de l'entramat defensiu blanc-i-vermell i, sobretot, el gran estat de forma d'Aritz Aduriz, que ha marcat nou dels últims tretze gols bilbaïns i quinze en el que va de Lliga, són els millors arguments d'un Athletic per assaltar el feu culer. El moment, per a l'Athletic, sembla propici per trencar una sèrie de nou derrotes seguides al Camp Nou.

El Barça no podrà comptar amb els lesionats Jordi Alba, Carles Puyol i Neymar, té Marc Bartra tocat, Sergio Busquets sancionat i un Messi desconegut que fa tres partits que no destaca en el terreny de joc.

Bartra i Mascherano tornaran a ocupar l'eix de la defensa, com a la final de Copa; Adriano substituirà Alba en el lateral esquerre; Song farà de Busquets i Pedro i Alexis podrien tornar a ocupar les bandes acompanyant Messi a la punta d'atac. Martino també podria alinear Montoya per Alves en el lateral dret i col·locar Cesc en la posició de Xavi, per donar descans al de Terrassa.

De l'altra banda, Valverde podria recuperar un dels seus homes bàsics. Mikel Rico, a qui no s'esperava almenys fins a la setmana que ve a causa d'un esquinç de turmell. El migcampista ha accelerat la posada a punt i és possible que torni a fer parella amb Ander Iturraspe.

En cas contrari, tot apunta a que el jove Erik Morán repetiria en un onze en el qual, com en la majoria dels últims partits lluny de San Mamés, el tècnic podria col·locar Óscar de Marcos en el lateral dret en comptes d'Andoni Iraola.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut