Seül

La presidenta de Corea del Sud acusa d'"assassinat" la tripulació del "Sewol"

Les víctimes mortals ja són 64 i encara hi ha més de 200 desapareguts

RedaccióActualitzat

La presidenta de Corea del Sud, Park Geun-hye, ha comparat la conducta del capità del "Sewol" amb un acte d'assassinat. "L'actuació del capità i d'alguns membres de la tripulació és incomprensible des d'un punt de vista moral. És com un assassinat. I això no es pot permetre. Just després de l'accident, el capità no va seguir immediatament les ordres d'evacuació. Als passatgers els van dir que es quedessin on eren, per abandonar-los tot seguit i ser els primers a escapar. Això és legalment i èticament inimaginable", han estat les seves paraules.

En les últimes hores hi ha hagut quatre detencions més. Es tracta de tripulants del "Sewol" que van abandonar el vaixell sense atendre el passatge.

Mentrestant, al país continuen les oracions pels desapareguts en el naufragi del ferri de dimecres passat, tot i que ja no hi ha gairebé cap esperança de trobar supervivents. 

Els familiars de les víctimes segueixen de prop les operacions de rescat i comproven les llistes amb els noms dels morts confirmats. Les víctimes mortals ja són 64, i encara hi ha més de 200 desapareguts.

La polèmica sobre l'actuació del capità, a més a més, continua viva després que una conversa radiòfonica ha demostrat que el capità va trigar massa a ordenar l'evacuació dels passatgers. S'ha pogut saber que el capità va trigar 40 minuts a donar l'ordre d'evacuació i que va parlar fins a 11 vegades amb la torre abans no va demanar als passatgers que abandonessin el vaixell. Aquesta actuació hauria impedit salvar moltes vides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut