Banderes al balcó de l'edifici de la Diputació de Guipúscoa, governada per Bildu. (Foto: EFE)
Banderes al balcó de l'edifici de la Diputació de Guipúscoa, governada per Bildu. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

La fiscalia del País Basc pregunta a les institucions governades per Bildu per què no van respectar el dol per Suárez

El fiscal superior del País Basc demana explicacions a la Diputació de Guipúscoa i a l'Ajuntament de Sant Sebastià perquè no van hissar la bandera a mig pal

RedaccióActualitzat

Polèmica un mes després de la mort d'Adolfo Suárez. El fiscal superior del País Basc demana explicacions a la Diputació de Guipúscoa i a l'Ajuntament de Sant Sebastià perquè no van respectar el dol oficial.

El fiscal, Juan Calparsoro, investiga a instàncies de la delegació del govern a Euskadi si hi ha indicis de delicte en l'incompliment del dol oficial per part de les institucions guiposcoanes governades per Bildu. Calparsoro vol saber per què la Diputació i l'Ajuntament no van hissar la bandera a mig pal durant els dies de dol per la mort de l'expresident espanyol Adolfo Suárez.

El fiscal del País Basc espera les explicacions de Martín Garitano, diputat general de Guipúscoa, i de l'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izaguirre, per determinar si actua penalment o no.

El delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, va demanar a la fiscalia que investiguès si s'havia incomplert el reial decret que dictava que la bandera havia d'estar a mig pal. Bildu ja ha protagonitzat una polèmica per no penjar una placa sota la bandera espanyola a la Diputació en què indicava que aquesta onejava com a símbol de la imposició espanyola a Euskadi.

Anar al contingut