Damasc

Bashar al-Assad visita la ciutat de Maalula recentment conquerida per les seves forces lleials

Maalula ha estat escenari de durs combats entre l'exèrcit i els rebels durant mesos fins que les forces lleials a Bashar al-Assad l'han recuperat, tot just fa sis dies

RedaccioActualitzat

El president sirià, Bashar al-Assad, ha visitat, en plena Setmana Santa, la localitat majoritàriament cristiana de Maalula, a l'est de Damasc. Maalula ha estat escenari de durs combats entre l'exèrcit i els rebels durant mesos fins que les forces lleials a Al-Assad l'han recuperat tot just fa sis dies. Avui Bashar al-Assad s'hi ha presentat, al costat dels monjos que van patir els excessos dels rebels islamistes. Els testimonis de les víctimes són colpidors. Entre d'altres, el d'una monja que va veure com crucificaven dos joves cristians per negar-se a convertir-se a l'islam. Un bon rèdit per a l'autòcrata de Damasc. Un cop per als rebels, infiltrats pel jihadisme internacional.

Enmig d'aquest panorama, Al-Assad ha promès mà dura contra el terrorisme: d'aquesta manera parla quan es refereix als rebels, i ha desitjat una bona pasqua per a tots els sirians i un retorn a la pau i la seguretat al país.

Sortides de Bashar al-Assad

Des de l'inici del conflicte, el març del 2011, Al-Assad ha sortit molt poques vegades del seu feu de Damasc per motius de seguretat. El seu últim viatge va ser el 12 de març, quan va visitar els desplaçats a Adra, a prop de la capital.

Maalula

Amb uns 5.000 habitants, aquesta població encara resa en arameu, la llengua de Jesucrist, transmesa de pares a fills per tradició oral. A la seva importància històrica i religiosa s'hi suma la situació estratègica, pròxima a l'autovia que connecta Damasc i la ciutat de Homs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut