Barcelona

Dos morts aquesta Setmana Santa a les carreteres catalanes, la xifra més baixa dels últims anys

Segons el Servei Català de Trànsit, és la xifra més baixa dels últims anys

RedaccióActualitzat

Les cues habituals, sobretot a la Costa Daurada, i la baixa sinistralitat defineixen les operacions de trànsit d'aquesta Setmana Santa a Catalunya. Segons el balanç provisional del Servei Català de Trànsit, durant aquest període dues persones han mort en accidents a la xarxa viària catalana, la xifra més baixa des que Catalunya té competències en l'àmbit de trànsit. I això, en un context d'increment de la mobilitat respecte l'any anterior.

Els sinistres mortals van ser el 12 i 13 d'abril i hi van deixar la vida dos motoristes. El primer, a la C-12 a Balaguer. El segon, a la GI-603, a Espolla. L'any passat, els morts van ser tres, i el 2012 el balanç es va elevar a dotze.

Aquesta Setmana Santa s'ha registrat un 3% més de mobilitat que en el mateix període de l'any passat i un 8% més que el 2012.

Patint per menjar la mona a casa

La circulació a les carreteres del país ha quedat pràcticament normalitzada cap a les 8 del vespre. La tornada ha estat esglaonada i, a mitja tarda, ja havien tornat a Barcelona i la seva àrea metropolitana un 66% dels 600.000 vehicles que van sortir de vacances per Setmana Santa. Malgrat tot, però, s'han registrat cues importants. A les 8 del vespre, ja eren a casa el 85% dels que havien sortit. 

Aquest dilluns, dia de la mona, molts catalans esperaven menjar-la a casa i al llarg del matí han anat tornant a l'àrea metropolitana de Barcelona després de la Setmana Santa. Això ha fet que algunes carreteres anessin força plenes de vehicles. És el cas de l'N-340 que du els conductors de les comarques del litoral de Tarragona cap a la capital catalana i que han hagut de patir alguns trams de retenció entre Altafulla i Castellet i la Gornal. En el mateix tram, hi ha hagut problemes a l'AP-7 al seu pas per Banyeres que s'han resolt a primera hora de la tarda.

A la tarda, les cues han sumat 14 quilòmetres a l'AP-7 a Vilafranca del Penedès, i  10 a l'A-2, al Bruc. També s'han aturat els vehicles a la mateixa via, a Tàrrega, i a l'N-340, al Vendrell.

Els que baixen de la Costa Brava i comarques gironines també s'han trobat amb intensitat en diferents trams de la C-35 i la C-31. Baixant de muntanya també hi havia trams de retencions com ara a la C-16, al seu pas per Berga.

Primeres cues de diumenge

Diumenge, es van registrar retencions de fins a vuit quilòmetres a l'N-340 entre Tarragona i el Vendrell, en sentit Barcelona. A l'AP-7 també hi va haver cues de set quilòmetres i mig entre Santa Margarida i els Monjos i Sant Jaume dels Domenys en sentit Barcelona. També es van formar retencions de fins a cinc quilòmetres a l'AP-7 a Sant Sadurní d'Anoia en sentit Barcelona i cues de dos quilòmetres a l'N-340 a Altafulla, en sentit sud.

No hi ha hagut accidents mortals

Aquest cap de setmana no s'ha registrat cap accident mortal al conjunt de carreteres i autopistes de Catalunya, però sí que hi ha hagut dos accidents de gravetat, tots dos diumenge.

Un a la C-58 a Viladecavalls, on va resultar ferit crític un nadó. El sinistre va passar cap a les onze del matí, quan dos cotxes van xocar i un dels vehicles va bolcar. Tots els implicats van ser traslladats a la Mútua de Terrassa. En les feines de socors després de l'accident hi van participar tres dotacions del SEM, efectius de Mossos d'Esquadra i dels Bombers.

L'altre accident va passar a la tarda, a la C-14 a Coll de Nargó. A causa del xoc de dos vehicles, la conductora d'un dels cotxes implicats, de 23 anys, va resultar ferida greu. La noia va ser traslladada en un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. A l'altre ferit el van portar a l'Hospital de la Seu d'Urgell en ambulància. En l'accident hi van treballat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Accident greu a l'interior de Girona dissabte

Dissabte a la matinada, a l'interior de Girona, una jove va resultar ferida greu després que el cotxe en el qual anava es va estampar contra un arbre al passeig de la Devesa de Girona. La Policia Municipal de la ciutat va informar que el conductor del vehicle va donar positiu en la prova d'alcoholèmia, ja que va donar 0,47 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. Els fets van passar pels volts de quarts de sis de la matinada i la noia va ser traslladada en estat greu a l'Hospital Josep Trueta. El conductor va resultar ferit lleu. A causa de l'impacte, el cotxe va quedar entravessat al mig del carrer i una part del xassís va quedar incrustada en un arbre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut