La Game Boy fa 25 anys

La consola de videojocs portàtil de Nintendo no era la millor de l'època, però si la més econòmica i la que tenia un catàleg de jocs més ampli

RedaccióActualitzat

Avui fa 25 anys que va néixer la Game Boy, la consola portàtil de Nintendo que va revolucionar el món del videojoc. No era pas la millor tècnicament, però sí la més lleugera i la més barata. Les 400.000 unitats que se'n van posar a la venda al Japó es van esgotar en pocs dies.

Portàtil, estèreo i amb jocs en cartutxos intercanviables. El primer anunci de la Game Boy mostrava un nen amb superpoders al dit que feia aparèixer un robot gegant. Els nens que hi van jugar per primer cop segur que van "al·lucinar" tant com el protagonista de l'anunci.

Era el 21 d'abril del 1989 i una --encara-- petita companyia japonesa anomenada Nintendo treia al mercat una maquineta que va revolucionar el concepte dels videojocs.

Es deia Game Boy, i el seu dissenyador, Gunpei Yokoi, va passar al davant a la competència fent una màquina petita, robusta i de baix consum, que va suplir les mancances inicials de color amb la millor oferta de jocs.

Els nens s'hi van enganxar amb títols com Super Mario o Pokemon, jocs dels quals es van fer una infinitat de versions i que van sobreviure a la mateixa màquina. I els més grans van dedicar milers d'hores del seu oci a intentar encaixar les peces d'un hipnòtic joc anomenat Tetris.

La Game Boy va mantenir més o menys la seva forma original a través de diferents millores i versions fins a l'any 2003, quan va ser substituïda per altres màquines més potents i ergonòmiques. Havia venut prop de 120 milions d'unitats, havia convertit Nintendo en un gegant del sector i havia obert un nou camí, el de l'oci electrònic portàtil, d'infinites possibilitats.

Ara és pràcticament una peça de museu, però quan un nen en troba una en un mercat de vell i la torna a posar en marxa, l'efecte és el mateix que el d'aquells vells anuncis d'ara fa vint-i-cinc anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut