Madrid

El jutge Silva qualifica d'"il·legal" i "martingala" el judici contra ell pel "cas Blesa"

El jutge intenta guanyar temps amb la renúncia del seu advocat a defensar-lo

RedaccióActualitzat

El jutge Elpidio José Silva ha intentat ajornar l'inici del judici contra ell pel "cas Blesa" per prevaricació. Primer ha demanat que s'anul·lés la vista, després ha deixat la seva condició d'aforat i, finalment, el seu advocat ha renunciat a defensar-lo, al·legant pèrdua de confiança. Amb aquest gir inesperat ha acabat la primera sessió del judici contra Silva, que s'enfronta a una petició del fiscal de 30 anys d'inhabilitació.

Totes les parts han qualificat de frau de llei el gest de l'advocat, Cándido Conde-Pumpido Varela, fill de l'exfiscal general de l'Estat, que ha al·legat que ha "fallat" al seu client i que ha hagut de deixar de defensar-lo per "disparitat de criteris". Conde-Pumpido Varela ha demanat al tribunal que doni a Silva deu dies per designar un nou advocat, però la decisió dependrà del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que s'hi ha de pronunciar aquest dimarts.

En arribar a aquesta seu judicial, Elpidio José Silva s'ha mostrat "tranquil" i ha afirmat que el judici contra ell és "il·legal" i una "martingala".

Silva ha estat rebut amb aplaudiments per una desena de persones que duien una pancarta del partit que presideix, Moviment RED, del qual és cap de llista per a les eleccions europees. Els seus partidaris han cridat consignes com ara "Un jutge honrat no pot ser jutjat", "Blesa, lladre, vés a presó" o "Ells forrats i el poble, arruïnat".

El jutge ha explicat als mitjans de comunicació que sol·licitaria la suspensió del procés perquè la interlocutòria en la qual es va fixar el dia del judici i on es van admetre les proves contra ell va ser dictada per uns magistrats que han estat recusats.

A més, no s'ha estat de remarcar l'excepcional rapidesa amb què s'ha portat el seu cas, i ha recordat que la "trama Gürtel" fa anys que s'instrueix, mentre que a ell se l'ha processat en cinc mesos.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid s'enfronta a 30 anys d'inhabilitació, segons la petició del fiscal, mentre que Blesa demana 40 anys d'inhabilitació i que l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferran, sigui condemnat a 24 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut