Bon temps per Sant Jordi

Sant Jordi entre dues pertorbacions, un parèntesi de bon temps a tot el país. El dia es lleva amb el cel blau i algunes boires, amb l'aire amb flaire de roses i taules carregades de llibres. Només a la tarda caldrà estar a l'aguait davant dels núvols amenaçadors al Pirineu.

Actualitzat

Dimecres ens trobarem entre dues pertorbacions. Un parèntesi de bon temps a tot el país que coincidirà amb Sant Jordi. L'estabilitat garantirà un temps tranquil a gran part del país. Només un pèl d'aire fred a 500 hPa, a uns 5.500 metres, i la calor del migdia permetran el creixement de torres de núvols al Pirineu.

Dia lluminós. El dia estable coincideix amb Sant Jordi. El matí serà radiant de sol, amb alguns bancs de boira de bon matí a les comarques interiors i en algunes valls del Pirineu. Aquestes boires duraran poc i cap al migdia el sol lluirà arreu. A la tarda, la caloreta de les hores centrals del dia i una mica d'aire fred en alçada facilitaran l'aparició de nuvolades al Pirineu i al massís del Port. Cauran ruixats a qualsevol punt del Pirineu, i no es descarta que n'apareguin a la serralada Transversal i nord d'Osona. A la resta del país, la tarda serà tranquil·la i assolellada.

Contrast tèrmic. De bon matí ha fet més fresca arreu a causa del cel serè de la nit i matinada. De fred, en farà poc, i de glaçades, només n'apareixeran a les cotes altes del Pirineu. En canvi, l'ambient assolellat del migdia permetrà un clar ascens de les temperatures màximes, amb els valors més elevats entre els 25 i 28 ºC a ponent i interior de les Terres de l'Ebre. Algunes màximes previstes són: 26 ºC a Lleida, 24 ºC a Amposta, 23 ºC a Girona, 23 ºC a Tarragona, 22 ºC a Barcelona i 18 ºC a Vielha.

I per als pròxims dies...

Un sistema frontal arribarà durant la segona meitat de dijous amb ruixats i temps insegur a l'oest del país. Divendres encara es mantindran els ruixats al Pirineu i Girona. En canvi, el cap de setmana començarà amb total estabilitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut