Kíev

Kíev ordena reprendre l'acció militar a l'est del país per la tortura fins a la mort d'un polític

Els EUA desplegaran 600 soldats a Polònia i les repúbliques bàltiques a partir d'aquest dimecres

RedaccióActualitzat

El president interí d'Ucraïna, Oleksandr Turtxínov, ha ordenat reprendre les accions militars a l'est del país arran de la descoberta dels cossos de dos homes torturats fins a la mort. Una de les víctimes és un càrrec electe del partit de Turtxínov, que també és el de l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko.

L'operació "antiterrorista", en paraules del govern ucraïnès, va començar fa uns dies, però es va suspendre amb motiu de la treva acordada per Pasqua, una pausa que pràcticament no ha estat possible per les tensions entre prooccidentals i russòfons.

Rússia ha reclamat a Kíev que faci marxa enrere i apliqui els acords de Ginebra, que preveuen el lliurament de les armes per part dels grups armats prorussos, cosa que no han fet.

Aquestes tensions arriben després de la visita del vicepresident nord-americà, Joe Biden, a Kíev, on ha donat suport al govern local sempre que lluita contra la corrupció. En paral·lel, els Estats Units han anunciat que els pròxims dies desplegaran petits contingents militars a l'Europa Central i Oriental en resposta a la crisi ucraïnesa i pel seu "compromís" amb els aliats de l'OTAN.

Segons ha informat el Pentàgon, es mobilitzaran 600 soldats entre Polònia i les repúbliques bàltiques a partir d'aquest dimecres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut