Artur Mas a l'entrevista del nou canal de televisió El Punt Avui.
Mas descarta renunciar al referèndum.
Barcelona

Artur Mas afirma que la consulta es blindarà per evitar els atacs de Madrid

En una entrevista al nou canal de televisió El Punt Avui, Mas ofereix a Rajoy negociar la data i la pregunta de la consulta

RedaccióActualitzat

La Diada de Sant Jordi està marcada pel procés sobiranista, amb una data marcada al calendari, la de la consulta sobre la independència del 9 de novembre. Abans del discurs institucional de Sant Jordi, el president de la Generalitat, Artur Mas, va reiterar aquest dimarts, en declaracions al nou canal de televisió El Punt Avui, la decisió de fer la consulta i va concretar que la convocatòria es farà de manera que sigui complicat que Madrid ho pugui evitar: "No l'hi posaré fàcil, a l'estat espanyol, perquè es pugui carregar (...) tant la llei de consultes com l'acte de convocatòria de la consulta del 9 de novembre". Va afegir, però, que "encara que els hi posem molt difícil, ho poden arribar a fer, però no serà per qüestions legals, serà per qüestions estrictament polítiques".

El president de la Generalitat va subratllar: "Jo vull que quedi molt clar, tant a Espanya com a Catalunya, com a Europa, com al món, que si aquesta consulta el 9 de novembre no es pot fer a Catalunya, a diferència del que passarà a Escòcia el 18 de setembre, és perquè no hi ha voluntat política".

A l'entrevista, Artur Mas va oferir diàleg sense condicions al govern espanyol, si cal, per parlar dels termes de la consulta, que considera irrenunciable: "Si el problema és la pregunta i la data, el que hem de fer és asseure'ns en una taula, com van fer els escocesos i els anglesos, i parlar de la pregunta i de la data". El president de la Generalitat va avisar que "nosaltres tenim la majoria clara per exercir-ho i tenim un mandat molt clar després de les eleccions del 2012". Mas va qualificar de maniobres de distracció les ofertes alternatives al referèndum.

Rajoy demana imaginació al govern de Mas

Des del Senat, Rajoy, que avui visitarà Barcelona, va demanar al govern català imaginació per sortir de la crisi política. Aquest dimarts, el president espanyol va insistir que la consulta no tirarà endavant i va demanar imaginació al govern català per buscar una solució a la crisi política. Ho va dir després que el senador de CiU, Josep Lluís Cleries, li va regalar el llibre "Els altres catalans", de Francesc Candel, com a mostra del caràcter dialogant, va dir, del poble català.

 

Anar al contingut