Madrid

Blesa acusa el jutge Silva de desprestigiar-lo en una sessió amb crits i expulsions

L'expresident de Caja Madrid declara com a testimoni en el judici contra el jutge que el va portar a la presó

RedaccióActualitzat

Sessió moguda del judici a Madrid contra el jutge Elpidio José Silva per prevaricació en l'empresonament de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa. La sessió en què ha declarat Blesa com a testimoni ha acabat amb l'expulsió de part del públic, que escridassava Blesa i donava suport a Silva. El president de la sala, que ha tingut diverses topades amb Silva, ha multat els expulsats amb cent euros i els ha advertit que no hi hauria "més numerets de plató".

El banquer ha arribat una hora abans del previst per esquivar els manifestants, estalviadors atrapats en l'escàndol de les preferents. La seva declaració, però, no ha pogut començar fins quatre hores després.

L'expresident de Caja Madrid ha declarat que ha "patit molt" tant en la vida personal com la professional pel dany que, segons ell, li va causar l'actuació del jutge. "El dany que ha fet a la meva família, al meu prestigi, que en tenia", ha puntualitzat. Silva va ordenar l'ingrés a presó de Blesa a la primavera del 2013 dues vegades, amb uns 20 dies de diferència. Ara, amb el jutge al banc dels acusats, Blesa l'ha acusat de criticar-lo constantment als mitjans de comunicació "perquè sembla que només existeix una justícia, la que administrava ell", s'ha queixat.

Per la seva banda, l'acusat, Elpidio José Silva, ha reiterat la seva tàctica d'intentar suspendre la vista i ha recusat una membre del tribunal per haver estat vinculada amb Caja Madrid. La magistrada, María Tardón, ho ha reconegut, però ha dit que no té cap mena d'amistat amb Miguel Blesa. El Tribunal ho ha considerat irrellevant, perquè la vinculació va ser prèvia a l'entrada del banquer.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut