Del sol a les pluges

Arriben les baixes pressions, la inestabilitat i els ruixats. Al matí encara veurem el sol, però després el temps es complicarà amb pluges abundants i extenses. Les temperatures tornaran a davallar.

Actualitzat

Una zona de baixes pressions envairà Catalunya, amb dues línies d'inestabilitat i de pluges. No plourà durant tot el dia, ni obrirem el paraigua a tots els racons del país. La inestabilitat augmentarà al llarg del dia.

El sol lluirà al matí a l'est del país; en canvi, a l'oest els núvols i els primers ruixats anunciaran un imminent canvi de temps. A partir de mig matí i migdia arribaran les pluges al Pirineu de Lleida i, localment, en alguns punts de Ponent. En tot cas, les pluges més importants i extenses cauran a partir de mitja tarda i vespre a les comarques de Lleida i interior de Tarragona, sobretot, al Pirineu i al massís del Port. La cota de neu baixarà una mica per sota dels 2.000 metres. Les precipitacions avançaran a darrera hora cap a la costa, però seran més minses. On plourà menys o no plourà serà a les comarques de Girona i litoral de Barcelona.

Davallada de les temperatures. La matinada s'ha presentat més suau, amb un ascens lleuger de les temperatures. Un dia més, les glaçades han quedat restringides a les cotes altes del Pirineu. A la resta del Pirineu, molt poques poblacions han baixat dels 5 ºC. Pel que fa a les temperatures màximes, la presència dels núvols i el vent humit del sud farà que es quedin més curtes que dimecres, amb els valors més elevats del dia cap als 25 ºC.

I per als pròxims dies...

El temps no acabarà de fer net. Durant els pròxims dies els matins seran força tranquils i assolellats i, en canvi, al Pirineu algunes tardes tindran ruixats. Les temperatures es recuperaran fins dissabte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut