Cap escriptor ha acudit a signar els llibres a les parades de la FNAC.
Cap escriptor ha acudit a signar els llibres a les parades de la FNAC.
Barcelona

La FNAC, ben buida per la vaga dels treballadors

Cap dels 16 escriptors que havia de signar llibres aquest dimecres entre les 11.00 i les 12.00 ha acudit a les carpes

RedaccióActualitzat

Cap dels 16 escriptors que havia de signar llibres aquest dimecres entre les 11.00 i les 12.00 a les carpes de la Fnac-El Triangle de Barcelona ha acudit a la trobada, en solidaritat amb la vaga de 24 hores que ha convocat part de la plantilla coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Joan Roca, Almudena Grandes, Juan José Millás, Enrique Vila-Matas i Judit Mascó són alguns dels autors que han deixat buida la seva cadira, davant del nerviosisme dels fans, que exigeixen unes explicacions a l'organització que no troben.

Tampoc hi han acudit els que havien de participar a partir de les 12.00, entre els quals destaquen Forges, Maxim Huerta, Fernando Ónega, Patricia Pérez, Rocío Ramos, Romain Puértolas i Carla Montero.

Segons han explicat fonts del sindicat CGT, que ha convocat la vaga, fins a una trentena d'autors han declinat signar llibres al llarg de la jornada, entre els quals destaquen Andreu Buenafuente, Toni Albà, Jair Domínguez, Roc Casagran, Antonio Baños, Marta Pérez Sierra, Carmen Amoraga, Jaume Barberà i Eduard Voltas.

Protesta davant de la FNAC

Mig centenar de treballadors ha protestat davant de les portes de la Fnac-El Triangle i ha informat els transeünts de les seves reivindicacions.

Mentre, a l'interior de l'establiment, poques persones han acudit a comprar a la secció de llibres. Segons la CGT, aquest és l'aspecte que oferia el centre comercial pocs minuts abans del punt del migdia.

 

 

Segons han afirmat, el 60% dels treballadors té contractes a temps parcial i cobra uns 500 euros al mes, "havent gairebé eliminat la contractació a temps complet". El sindicat ha criticat que els treballadors pateixen "un alt percentatge de rotació de plantilla, estrès i una càrrega laboral desbordada, comportaments abusius, pressions constants per arribar als objectius comercials, control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors".

Anar al contingut