Gabriel García Márquez llegint el diari a la Rambla de Barcelona el 1970. (Fotografia difosa per l'Ajuntament de Barcelona)
Gabriel García Márquez llegint el diari a la Rambla de Barcelona el 1970. (Fotografia difosa per l'Ajuntament de Barcelona)
Barcelona

Barcelona concedirà la Medalla d'Or a títol pòstum a García Márquez, que va viure sis anys a la ciutat

L'alcalde, Xavier Trias, avança que s'està plantejant la possibilitat de dedicar un espai públic a l'escriptor

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona atorgarà la Medalla d'Or a títol pòstum a l'escriptor colombià Gabriel García Marquez, mort la setmana passada. L'alcalde, Xavier Trias, també ha avançat que s'estudiarà la possibilitat de dedicar un espai públic a l'escriptor.

García Márquez va viure a Barcelona entre el 1967 i el 1973. Va arribar a la ciutat l'any de publicació de "Cien años de Soledad", que li va valer la fama mundial. La seva estada a la capital catalana es va allargar fins al 1973 i va contribuir a fer de Barcelona la capital de l'edició en llengua castellana. Als anys 90, Gabo va ambientar alguns relats de "Doce cuentos peregrinos", el seu particular homenatge a la ciutat.

La idea d'homenatjar García Márquez a Barcelona surt del grup municipal socialista a l'Ajuntament, amb la proposta de donar el nom de l'escriptor a una de les biblioteques de la ciutat i, en un futur, a un carrer. En aquesta diada de Sant Jordi, entre els llibres més demanats hi ha els de l'escriptor colombià.

 

 

 

Anar al contingut