Barcelona

"L'analfabeta que va salvar un país", de Jonas Jonasson, i "La frontera invisible", de Kilian Jornet, els llibres més venuts d'aquest Sant Jordi

"L'analfabeta que va salvar un país" en ficció i "La frontera invisible" en no ficció són els títols més venuts d'aquest Sant Jordi

RedaccióActualitzat

La diada de Sant Jordi ha tornat a omplir els carrers de viles i ciutats de Catalunya de gent que ha celebrat la festa del llibre i la rosa. El Gremi de Llibreters fa una valoració positiva de la jornada, perquè s'ha superat la xifra de vendes de l'any passat, que va arribar a 1,4 milions d'exemplars.

"L'analfabeta que va salvar un país", de l'autor suec Jonas Jonasson, en categoria de ficció, i "La frontera invisible", de l'esportista Kilian Jornet, en no ficció, són els llibres més venuts en llengua catalana d'aquest Sant Jordi. Fa dos anys, Jonas Jonasson ja va ser l'autor més venut en català pel seu llibre "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra", el seu anterior llibre.

Entre els títols més venuts en aquesta diada de Sant Jordi, hi ha també "Desig de xocolata", de Care Santos; "L'altra", de Marta Rojals; "Eufòria", de Xavier Bosch, i "El primer heroi", de Martí Gironell. En categoria de no ficció, segueixen "La frontera invisible" de l'esportista Kilian Jornet; el llibre "Si Beethoven pogués escoltar-me", del presentador d'"Òpera en texans", Ramon Gener; "Cuina amb Joan Roca", del xef d'El Celler de Can Roca; "Com ser un bon català", de Quim Morales, i "9N 2014", de Jaume Barberà.

Almudena Grandes i Pilar Urbano, més venudes en castellà

En llengua castellana, per la seva banda, "Las tres bodas de Manolita", d'Almudena Grandes, en ficció, i "La gran desmemoria", de Pilar Urbano, en no ficció, encapçalen els rànquings de més venuts. En ficció, el llibre de Jonasson (titulat "La analfabeta que era un genio de los números") s'ha situat en segona posició, al davant d'"El juego de Ripper", d'Isabel Allende; "Amor contra Roma", de Víctor Amela; i "Dispara yo ya estoy muerto", de Julia Navarro.

En categoria de no ficció, darrere del polèmic llibre de Pilar Urbano sobre el 23-F hi ha "Yo fui a EGB", de Javier Ikaz i Jorge Díaz; "Cocina fácil de los grandes chefs", de diversos autors; "La jungla de los listos", de Miguel Ángel Revilla, i "Después de despedirme. Pepe Rubianes inédito", del còmic galaicocatalà.

Toni Soler i Gerónimo Stilton, líders en llibres infantils

Pel que fa a la literatura infantil i juvenil, "La meva primera Història de Catalunya", de Toni Soler, ha estat el llibre més venut en llengua catalana, en un rànquing on predominen contes sobre la festa de Sant Jordi i el seu origen.

Entre els títols que han tingut més èxit aquesta diada, però, sobresurt Gerónimo Stilton, amb "Un Sant Jordi de bigotis" i "Els acudits més extraràtics", segon i cinquè llibres més venuts, respectivament. A la llista també hi ha "Sant Jordi i el drac", d'Anna Canyelles", i "La llegenda de Sant Jordi", de diversos autors.

En llengua castellana, Verónica Roth és la gran dominadora del rànquing, amb el primer ("Divergente"), el tercer ("Insurgente") i el quart ("Leal") llibres més venuts. A més, entre les obres més venudes hi ha també "Sinsajo", de Suzanne Collins, en segon lloc; i "Mundial 2014", de Francisco Ibañez, en el cinquè.

Els llibreters, satisfets amb les vendes

La diada de Sant Jordi ha tornat a omplir els carrers de viles i ciutats de Catalunya de gent que surt a celebrar la festa del llibre i la rosa. El bon temps ha propiciat que hagi estat una festa multitudinària.

La valoració del Gremi de Llibreters és positiva, perquè s'ha superat la xifra de vendes de l'any passat, que va arribar a 1,4 milions d'exemplars. Els llibreters destaquen l'alta participació i la diversitat entre els llibres venuts, ja que no hi ha hagut un títol per sobre dels altres. "Altres Sant Jordis semblava que costava una miqueta més fer el gest. Tenies molta gent. Dubtaven entre un, dos o tres títols i, al final," se n'emportaven un i prou. "Agradablement" aquest Sant Jordi, "hem vist força gent que quan tenia interès en un parell o tres de títols se'ls emportava tots. La tendència tan depressiva que notàvem en general sembla que aquest any ha tingut un punt d'inflexió", ha assegurat Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut