Atac al centre cultural Blanquerna
Atac al centre cultural Blanquerna
Madrid

Els ultres del Blanquerna es presenten a les eleccions europees

Fins a set dels implicats en l'atac a l'acte de la Diada organitzat a Madrid consten en dues llistes: la de Democracia Nacional i la de la coalició La España en Marcha

RedaccióActualitzat

Els ultres detinguts per atacar el centre cultural Blanquerna, a Madrid, l'11 de Setembre passat, es presenten a les eleccions europees. Ho fan en dues llistes diferents. D'una banda, a la llista de Democracia Nacional hi apareixen dos dels implicats, en cinquena i vuitena posició. Són Pedro Chaparro Velacoracho i Paula Mijares. D'altra banda, a la candidatura de la coalició La España en Marcha, que agrupa La Falange, Alianza Nacional i el Movimiento Católico Español, hi apareixen cinc dels detinguts després d'aquell assalt. El que està situat més amunt és al sisè lloc.

Els ultres que apareixen a la llista de La España en Marcha (LEM) són Javier Marcos Aroca, en sisè lloc, Víctor Diego Villalba (número 8), Jesús Pernando Fernández Gil (28), José Alejandro García Sancho (47) i Manuel Andrino Lobo (54).

Tots aquests candidats van ser detinguts després que van rebentar l'acte de la Diada organitzat a Madrid, al centre cultural de la Generalitat a la capital espanyola.

A més, es dóna la circumstància que en aquesta mateixa llista també hi figuren el president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña Muñoz, en el lloc 53, i en el 16 Javier Ocho Escobar, tots dos empresonats el 2006 per tinença de material explosiu.

La candidatura de la coalició ultra La España en Marcha, la número 33 de les que s'han registrat davant la Junta Electoral Central, està encapçalada per Jesús Muñoz-Martínez i Ignacio Ruiz-Larrea Aranda.

Per la seva banda, la llista de Democracia Nacional està liderada pel professor de Dret Constitucional a la Universitat de València i tertulià de televisió Luis Zapater Espí, que va formar part d'un altre projecte frustrat denominat Soluciona.

Anar al contingut