La torre Eiffel de París, en dos moments diferents (Font: Google)
La torre Eiffel de París, en dos moments diferents (Font: Google)
San Francisco

Google Street View permet viatjar en el temps

La nova modalitat permet veure la transformació dels carrers des del 2007, quan van començar a prendre panoràmiques

RedaccióActualitzat

Google permet a partir d'avui als usuaris viatjar en el temps. Com? A través de Google Street View, que presenta una nova modalitat que et permet veure la transformació d'un paisatge a través de totes les imatges que hi han pres des que el 2007 l'empresa va començar a fotografiar els carrers i carreteres del món.

En una entrada al blog oficial de la companyia, Google ha anunciat aquesta nova funció de l'"Street view" de Google Maps, disponible a partir d'avui a la pàgina web.

A partir d'aquesta nova funcionalitat en el servei de mapes d'Internet, l'usuari podrà contemplar una seqüència funcional d'imatges preses en diferents moments en un mateix lloc al llarg dels més de 9'66 milions de quilòmetres, que Google Maps té fotografiats.

Heus aquí el vídeo que ha fet l'empresa per explicar-ho:

Tot i això, cal observar que mentre que en alguns llocs Google ha fet fotografies i ha actualitzat els seus mapes cada any, normalment a l'estiu, en d'altres indrets amb prou feines hi ha disponibles dues fotografies diferents.

Fins ara, quan els vehicles equipats amb càmeres de Google Maps prenien noves fotografies, aquestes substituïen les antigues, que deixaven d'estar visibles per a l'usuari. Amb la nova opció, Google ha vessat a la xarxa tot l'arxiu que conservava i l'ha obert als usuaris.

Com fer-ho?

L'opció per veure les fotografies antigues i comparar-les amb les d'ara a Google Maps s'ha de buscar sota la icona d'un rellotge a la cantonada superior esquerra de la pantalla de l'ordinador. No obstant, diversos usuaris s'han queixat que aquest dijous encara no podien veure aquesta icona a les seves pantalles.

És així com ara es pot observar pas a pas la construcció des de zero de la Freedom Tower de Nova York, o l'estadi on s'ha de celebrar el Mundial de Futbol 2014, a Fortaleza, al Brasil. D'altres seqüències temporals que es poden seguir són la reconstrucció després del devastador terratrèmol i el tsunami del 2011 a Onagawa, al Japó.

 

Anar al contingut