L'acusat (a l'esquerra), parlant amb el seu advocat durant el judici.
L'acusat s'ha posat a cridar i ha dit que sentia veus que no el deixaven en pau. (Foto: EFE)
Madrid

Condemnat a 22 anys de presó el fals capellà que va assaltar la casa de Bárcenas

Els jutges conclouen que no sentia veus dins el cap i li imposen un compliment màxim de 18 anys

RedaccióActualitzat

El fals capellà que va assaltar la casa de l'extresorer del PP Luis Bárcenas ha estat condemnat a 22 anys de presó. La sentència conclou que l'acusat, que va afirmar que sentia veus dins el cap, no pateix cap trastorn psíquic que li impedeixi diferenciar el que és real del que no i li imposa un compliment màxim de 18 anys.  

Enrique O.G ha acabat condemnat pels fets del passat 23 d'octubre per un delicte de violació de domicili, tres delictes de segrestos, tres delictes d'amenaces, un delicte de tinença il·lícita d'armes i tres faltes de lesions. Així ho han conclòs els magistrats de la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Madrid.

Sense eximents

"Que em condemnin al que vulguin! Signo 20 anys o el que em diguin. Aquestes veus no em deixen en pau. Sisplau, no vull sentir-les més, fotin el camp del meu cap, deixin-me en pau, per favor. Fora del meu cap", va manifestar l'acusat durant el judici.

Però els informes medicopsiquiàtrics emesos han ratificat que, si bé l'home pateix una alteració psíquica, aquesta "no pot considerar-se eximent complet o incomplet", com pretenia la defensa de l'acusat. Els metges ratifiquen que l'home té unes capacitats de comprensió i abstracció adequades i manté plena consciència de la realitat, per la qual cosa és "capaç de distingir amb normalitat entre el que és lícit i el que no en una conducta".

El relat dels fets

La condemna tanca un episodi que va sorprendre tothom quan va passar, el passat 23 d'octubre, enmig dels titulars pel "cas Bárcenas". Aquell dia el processat va trucar cap a les 15.45 hores a l'intèrfon de la casa de la família de Luis Bárcenas i va indicar a la dona de fer feines que era sacerdot i que venia de part d'Institucions penitenciàries per tractar un tema relatiu a la llibertat de Bárcenas.

Un cop a la porta del domicili, l'acusat, vestit de sacerdot, va aconseguir entrar-hi, es va presentar com el pare Enrique i va convocar a tothom que era al domicili en aquell moment -la dona de Bárcenas, el seu fill Willy i la dona de fer feines- a trobar-se al saló.

Aleshores, després d'uns vint minuts de conversa, el processat va tallar el seu relat i va anunciar "S'ha acabat el teatre!", va treure una pistola i els va encanonar tot exigint-los que els entreguessin tots els "pen drives" i tota la documentació que tinguessin sobre Bárcenas.

Els va dir que si no l'obeïen els mataria a tots i els va obligar a recórrer tota la casa fins al despatx de Bárcenas, on creia que podia estar tota la documentació.

Gairebé una hora després de l'inici dels fets, el fill va aconseguir deslligar-se les mans i va reduir l'agressor fins que van arribar els efectius policials.

 

Anar al contingut