S'ha acordonat la zona de la biblioteca municipal i l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines. (Foto: ACN)
S'ha acordonat la zona de la biblioteca municipal i l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines. (Foto: ACN)
Sant Feliu de Codines

Els Mossos redueixen amb un projectil l'home atrinxerat vuit hores en una biblioteca a Sant Feliu de Codines

Els agents han evitat que l'home, malalt d'esquizofrènia, s'autolesionés amb el ganivet que duia

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han reduït l'home que s'havia atrinxerat amb un ganivet a la biblioteca municipal de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental. Després de gairebé vuit hores de mediació sense èxit, els agents han entrat a la biblioteca i han disparat tres salves com a maniobra de distracció i un quart projectil a la mà de l'home, malalt d'esquizofrènia, abans que s'autolesionés amb el ganivet que tenia.

Seguint el protocol per a casos com aquest, no l'han detingut, sinó que l'han sedat i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques l'ha traslladat a l'Hospital de Granollers. L'home, veí de Sant Feliu, quedarà ingressat en un centre psiquiàtric.

Suposadament, el brot que ha tingut ha fet que s'atrinxerés a la Biblioteca Joan Petit, on sol anar cada dia, a les 10 del matí i fins a 3/4 de 6 de la tarda, quan els Mossos l'han reduït.

L'home, que duia un ganivet de tallar pernil, ha amenaçat la bibliotecària i cinc persones més que hi havia a l'interior, segons han informat fonts dels Mossos. La bibliotecària ha pogut avisar la Policia Local uns minuts després que l'home entrés, a les 10 del matí. La intervenció de tres agents ha permès desallotjar l'edifici sense que hi hagués cap agressió. Els sis ostatges han pogut fugir per una porta lateral.

Un equip especial dels Mossos ha intentat des de primera hora convence'l que sortís, però ha estat en va. Aquesta persona ja ha protagonitzat altres incidents al municipi a causa de la seva malaltia, segons la Policia Local, però en cap cas no havia utilitzat la violència.

La principal preocupació era que s'autolesionés amb el ganivet, d'entre 35 i 40 centímetres de llarg, segons ha comentat l'alcalde, que també ha mirat de convence'l perquè s'entregui. Els fets han provocat una gran expectació a la plaça on hi ha la biblioteca i també l'edifici de l'Ajuntament. Molts veïns han seguit l'evolució del succés.

Anar al contingut