Tarda amb grans clarianes i algun ruixat residual

Després d'un matí amb ventades i ruixats, tindrem una segona part del dia més estable. Amb la retirada de la pertorbació, les clarianes dominaran i les precipitacions seran molt més residuals. De cara al cap de setmana, estones de sol, núvols i alguns ruixats, sobretot al Pirineu.

Alberto AlcántaraActualitzat

La part més complicada del dia ja ha passat: el matí ha estat ric en fenòmens: pluja, calamarsa i vent. A la tarda, la retirada de la pertorbació obre les portes a un temps més estable, tot i que de manera transitòria.

Ruixats i ventades

El dia s'ha despertat amb el temps ben mogut, amb ventades als dos extrems del país: el mestral ha deixat un cop de 118 km/h a l'Hospitalet de l'Infant i la tramuntana, un de 121 km/h a Portbou, segons dades de Meteoclimatic i del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A banda, els ruixats han estat força actius i han deixat algunes calamarsades, com la que ha caigut a Gombrèn, al Ripollès, amb un registre de 16 mm de precipitació i una davallada de la temperatura de 13 graus.

La previsió de ventades moderades i amb cops forts es mantindrà una bona part del dia: fins al final a l'Alt Empordà i a les Terres de l'Ebre, i fins a mitja tarda en cotes altes del Pirineu. A l'Empordà, l'SMC ha emès un avís per estat de la mar.

El temps de la tarda millorarà: els núvols es resistiran a marxar a la Vall d'Aran, on la cota de neu se situarà per sobre de 1.500 metres. També hi haurà nuvolades cap al nord-est, amb possibilitat d'alguns ruixats febles i poc abundants a les comarques de Girona o interior de Barcelona. A la resta del territori farà més sol. A última hora arribaran núvols prims per ponent.

Temperatures més baixes

La baixada de les temperatures matinals s'ha registrat cap a l'oest de Catalunya. Per contra, les mínimes han pujat a les comarques de Girona, en una gran part de les de Barcelona i als punts més ventosos de Tarragona. Les màximes seran una mica més baixes en general, amb un descens més notable cap al Pirineu. Els valors més alts del dia no arribaran als 24 ºC.

El vent del nord i del nord-oest també serà important durant la primera part del dia al País Valencià i a les Balears. A més a més, a les Illes anirà acompanyat de tempestes puntualment intenses, sobretot a Mallorca i Menorca.

I per al cap de setmana...

Un nou sistema frontal escombrarà Catalunya a última hora de dissabte i marxarà diumenge al matí. Amb això, dissabte serà un dia variable, amb un matí per aprofitar. Cauran ruixats al Pirineu a la tarda i pot caure alguna gotellada poc important a la resta. Diumenge, en canvi, temps insegur a les comarques de Girona, restes de núvols al Pirineu i dia més assolellat a la resta del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut