Desplegament dels equips de rescat a la zona.
Les operacions de rescat dels 35 desapareguts s'han reprès aquest matí, tot i que hi ha hagut interrupcions degut al mal temps.
Seül

Acusen el capità del ferri sud-coreà d'assassinat per omissió

La fiscalia acusa 11 dels 15 tripulants del vaixell d'homicidi per negligència

RedaccióActualitzat

La fiscalia de Corea del Sud acusa d'assassinat per omissió el capità del vaixell enfonsat amb 476 persones a bord. A 11 dels 15 tripulants de l'embarcació se'ls acusa d'homicidi per negligència. El naufragi del "Sewol" va causar més de 300 morts o desapareguts, la majoria adolescents que feien un viatge escolar amb el seu institut.

Al capità se l'acusa de no evacuar el vaixell i de deixar atrapats la majoria de passatgers. Pel que fa als 11 tripulants, els fiscals afirmen que es van limitar a refugiar-se a la seva cabina a l'espera que els rescatés la guàrdia costanera i no van fer res per ajudar els estudiants. La investigació assenyala que set membres de la tripulació, inclòs el cap de màquines, figuren entre els primers que van arribar a la costa en un bot salvavides després del rescat.

Un gran dispositiu de vaixells i bussos continua treballant de manera intensa a la zona de l'enfonsament del ferri. Els equips de rescat han informat aquest dijous que una parella d'estudiants que van perdre la vida van unir les seves armilles abans de morir per no separar-se en cap moment. La persona que va trobar els dos cadàvers ha explicat emocionat que ha hagut de desenganxar els cossos per poder portar-los a la superfície. Els dos joves formen part del nombrós grup d'alumnes de l'institut que anaven al vaixell. Dels 476 passatgers, 339 eren alumnes o professors d'aquest centre escolar dels afores de Seül.

Molts dels cadàvers que s'han recuperat han aparegut agafats de la mà, com un intent de transmetre ànims en el moment tràgic de l'accident, segons informen avui alguns diaris sud-coreans.

 

 

 

Anar al contingut