El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, aquest dijous a l'hemicicle del Parlament.
Puig diu que l'Estat ha retallat el 60% per cent del fons d'ocupació en els últims 4 anys. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern denuncia que l'Estat castiga Catalunya retallant 17 milions del fons d'ocupació

El conseller Puig diu que la situació és dramàtica perquè la tisorada acumulada dels últims 4 anys ja arriba al 60%

RedaccióActualitzat

L'Estat destina menys diners per lluitar contra l'atur a Catalunya. Aquest any, Catalunya rebrà 17 milions d'euros menys en polítiques actives d'ocupació respecte al 2013. La retallada ha estat del 60% en els últims 4 anys. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, denuncia que la situació és dramàtica i lamenta que Catalunya sigui una de les comunitats autònomes més castigades.

Dels 444 milions que disposava la Generalitat el 2011 per destinar a polítiques actives d'ocupació, es passarà a 176 el 2014. Una reducció dels recursos que forma part de la retallada de despesa general que fa l'Estat, però que, segons Puig, afecta especialment Catalunya. Respecte al 2013, la Generalitat perdrà uns 17 milions d'euros com a conseqüència dels criteris de repartiment "opacs" que el ministeri de Treball no ha fet públics fins a l'últim moment.

Com a conseqüència, la Generalitat disposarà de "menys recursos que mai" per afrontar les polítiques actives d'ocupació, per exemple, a ajudar a la reinserció laboral dels aturats, als plans d'ocupació i als centres especials de treball.

La retallada afecta totes les comunitats, però les més penalitzades són Catalunya, el País Valencià i Andalusia. El conseller Felip Puig avisa que la situació és "incomprensible" en l'actual context econòmic. Puig considera que això demostra que des del govern espanyol hi ha "un tarannà poc dialogant, opac, poc transparent i poc col·laborador", amb "unes decisions errònies, segons el nostre entendre, en relació a les dificultats que tenen avui els nostres ciutadans".

Davant d'aquesta situació, el conseller d'Empresa i Ocupació ha tornat a demanar que Catalunya pugui gestionar les prestacions d'atur.
La nova tisorada es va confirmar en la reunió d'ahir de la Conferència Sectorial de Treball, que es va fer a Madrid.

 

 

 

Anar al contingut