Sant Joan Despí

El canal 33 ja té 25 anys

Un 82% dels espectadors del 33 consideren que els programes de la cadena són de "molta qualitat"

RedaccióActualitzat

El canal cultural de Televisió de Catalunya (TVC) està d'aniversari. El dia de Sant Jordi de fa 25 anys va néixer el canal 33 amb la intenció d'oferir una programació complementària i alternativa a la de TV3. Així naixia un canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació i el debat d'idees, i una aposta per projectar la cultura del nostre país i la de referència internacional.

El director de TVC, Eugeni Sallent, explica que "25 anys després, el 33 mira al futur amb la solvència que li dóna el fet d'haver-se consolidat com el canal de la cultura, oferint continguts més específics per satisfer interessos d'espectadors que volen aprofundir en diferents àrees del coneixement. Programes com "Ànima", "El documental", "Quèquicom", "Cinema 3", "Sala 33", "Cronos", "De prop", "Via llibre", "Cosins germans", "Retrats", "Caràcter", "Generació digital"... donen la dimensió del que és el 33, un canal en constant evolució, innovador, transgressor, que també té com a fita experimentar amb els formats."

Els espectadors també tenen bones paraules per al 33 ja que un 82% consideren que els programes de la cadena són de "molta qualitat", segons el panel GFK, que valora la qualitat. El canal ha liderat cada any, des del 2011 (quan es van començar a tenir aquestes dades) l'índex qualitatiu, movent-se entre el 8,5 i el 8,4. I obté la millor nota en l'atribut de "recomanaria", amb una mitjana de 8,4 en una escala sobre 10.

La primera emissió, el 1989, va donar el tret de sortida amb la gala "Aquí canal 33", que van presentar Josep M. Ferrer Arpí i Mari Pau Huguet, amb l'assistència de totes les cares conegudes de TV3 i el 33.

Per commemorar la xifra, el 33 estrena logotip. Aquesta és la primera de les accions que fins a finals d'any s'aniran portant a terme per celebrar aquests 25 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut