Jerusalem

Israel suspèn les negociacions de pau amb Palestina

El govern israelià atura les negociacions arran de l'acord d'unitat nacional entre Al-Fatah i Hamas.

RedaccióActualitzat

El govern israelià ha decidit suspendre immediatament les negociacions de pau amb l'Autoritat Nacional Palestina arran de l'anunci d'un nou acord d'unitat nacional entre Al-Fatah i Hamas. La decisió l'han pres unànimement els ministres de l'anomenat Gabinet de Seguretat, després d'una reunió de més de cinc hores convocada amb caràcter d'urgència. Israel creu que, amb l'acord d'aquest dimecres, el lideratge palestí s'ha inclinat cap al moviment islamista Hamas, "una organització terrorista que demana la destrucció d'Israel".

"El gabinet ha decidit aquesta tarda i de forma unànime que el govern d'Israel no porti a terme negociacions amb el govern palestí", indica el comunicat enviat als mitjans de comunicació. En la reunió hi havia el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu; el titular de Defensa, Moshe Yaalon; i els líders dels partits de la coalició parlamentària que governa el país, a més d'assessors diplomàtics i d'afers de seguretat.

D'aquesta manera, Israel sembla dificultar encara més l'agonitzant procés de pau auspiciat pels Estats Units, iniciat a l'estiu i amb un termini que expira la setmana vinent.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut