Kiev

Rússia inicia maniobres militars a l'est d'Ucraïna com a resposta a "l'operació antiterrorista" de Kíev

Kíev exigeix al govern rus que replegui les seves tropes de la frontera

RedaccióActualitzat

Nova escalada de tensió a Ucraïna. L'exèrcit de Rússia ha dut a terme maniobres en territori rus, prop de la frontera, i el president provisional ucraïnès, Oleksandr Turtxínov, ha exigit al govern rus que replegui les tropes i que acabin les ingerències en els afers interns d'Ucraïna. Tot plegat, el dia en què ja hi ha hagut almenys cinc morts en enfrontaments armats, sobretot a Sloviansk.

El president rus, Vladimir Putin, respon d'aquesta manera a l'ofesiva de Kíev per intentar recuperar alguns dels bastions rebels a l'est del país. Putin ja havia advertit que l'avanç de les tropes de Kíev era un crim contra el seu propi poble i que tindria conseqüències.

El president interí ucraïnès, Oleksandr Turtxínov, ha exigit a Rússia "que cessi les intromissions en els afers interns d'Ucraïna, les contínues amenaces i el xantatge i que replegui les seves tropes de la frontera oriental del nostre país". Turtxínov ha denunciat que "els terroristes", tal com anomena els milicians prorussos, han pres el poder a pràcticament tota la regió minera de Donetsk.

El Kremlin diu que està "obligat a reaccionar"

El ministre de Defensa rus, Serguei Xoigu, ha anunciat aquest inici de maniobres i ha advertit Kíev que ha d'aturar "la maquinària militar" desplegada a Sloviansk per evitar "una gran quantitat de morts i ferits". El ministre justifica aquestes maniobres perquè "ens veiem obligats a reaccionar davant aquest desenvolupament de la situació".

Just després d'emetre's aquest anunci, diversos vídeos a Internet mostraven columnes de blindats russos dirigint-se cap a la frontera amb Ucraïna. Segons el portal ucraïnès tsn.ua, es tracta de blindats de transport d'infanteria BTR-80 i BTR 82-A, a més de canons autopropulsats Nona SVK 2S23.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut