Barcelona

Uber multiplica les descàrregues després de l'expedient per competència deslleial als taxistes

L'aplicació per mòbils que els taxistes han denunciat per competència deslleial es defensa: "No som un servei de transport"

RedaccióActualitzat

L'aplicació per a mòbils que els taxistes han vist com una competència deslleial té més descàrregues que mai des que, aquesta setmana, la Generalitat els va obrir un expedient per possible activitat irregular. Així ho ha explicat a TV3 la portaveu de l'empresa Uber a Barcelona, Ana Aguilar, que ha destacat que el servei que ofereixen és diferent del del taxi perquè es basa en l'anomenat consum col·laboratiu.

"No som un servei de transport", ha destacat Aguilar, que ha remarcat que les persones que s'ofereixen com a xòfers "no es passen 8 hores al dia recollint gent amb el cotxe", sinó que ho entenen com una "activitat complementària". Tampoc és un banc del temps.

L'usuari de l'"smartphone" sol·licita un cotxe per fer un trajecte, se li mostren quines opcions té disponibles, escull la que més li agrada i fa el pagament mitjançant una targeta de crèdit.

No hi ha cap contracte laboral entre els conductors associats i Uber. Els particulars que s'ofereixen a dur algú cobren un percentatge que, segons Aguilar, els serveix per cobrir les despeses de tenir el cotxe i pagar l'assegurança. L'usuari paga 1 euro per establiment del servei, més 0,75 per quilòmetre i 0,30 per minut.

La portaveu assegura que els conductors estan assegurats, se'ls fa una formació i se'n miren els antecedents penals. "Ens assegurem que compleixen les normes d'assegurança, la mateixa que cobreix un conductor que porta la seva família a dins, no hi ha res d'il·legal", manté. Uber està disposada a parlar amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per poder continuar oferint el servei.

Amb l'arribada a Pequín, ja és present a 100 ciutats. En algunes, com Londres, ha tingut bona acollida també entre els taxistes. A Barcelona, en canvi, Aguilar admet que alguns conductors han estat multats i que han estat objectiu d'"una certa violència" per part del món del taxi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut