Ségolène Royal, ministra d'Ecologia de França. (Foto: Reuters)
París

Ségolène Royal exigeix que el personal del ministeri es posi dret quan s'anunciï el seu nom

La ministra d'Ecologia francesa nega, en canvi, la informació de prohibir els escots al seu Ministeri d'Ecologia

RedaccióActualitzat

La ministra d'Ecologia de França, Ségolène Royal, s'ha afanyat a desmentir el que va publicar el setmanari "Le Point", que explicava que la ministra havia prohibit que les dones vestissin amb escot a l'interior del seu ministeri acabat d'estrenar.

"Nego, per descomptat, el ridícul rumor relatiu a la prohibició d'escots al Ministeri", ha publicat Royal al seu compte de Twitter, @RoyalSegolene. Per l'altra banda, el setmanari s'ha defensat citant una font ministerial sense identificar.

Continuant amb la polèmica, en una piulada posterior la ministra socialista ha afirmat que "l'única instrucció donada està relacionada amb el més alt rigor en la utilització dels fons públics". "És el que els francesos esperen de nosaltres", ha afegit. En aquesta direcció, ella mateixa ha fet el primer gest decidint fer servir un cotxe elèctric per als seus desplaçaments.

I és que tot el seguit de normes que Ségolène Royal vol que regeixin les dependències del Ministeri d'Ecologia no han passat desapercebudes. També prohibeix que es fumi al jardí i al pati de la seu ministerial en la seva presència. Tampoc vol que els membres del seu gabinet es quedin pel passadís quan ella estigui esmorzant, per "evitar molèsties sonores". I per acabar ha exigit que els presents s'aixequin quan s'anunciï el seu nom.

"Le Point" informa que Royal ha ordenat que en tota la seu del Ministeri d'Ecologia, situada al bulevard de Saint-Germain, només hi hagi un despatx ocupat i que sigui el seu.

En el seguit de normes que la ministra ha demanat s'inclou la prohibició que els xòfers dels secretaris d'Estat puguin passar la nit a les instal·lacions habilitades pel Ministeri quan el responsable en qüestió no sigui a París.

Anar al contingut