Imatge d'arxiu d'una votació al Parlament. (Font: ACN)
El PSC defensa que la seva proposta garanteix més proporcionalitat i un adequat equilibri territorial. (Font: ACN)
Barcelona

El PSC proposa una llei electoral de doble vot amb elecció directa de 58 diputats

La formació de Navarro planteja crear 57 districtes en set circumscripcions, més un districte per als residents a l'exterior

RedaccióActualitzat

El PSC ha posat sobre la taula una proposta de llei electoral en què planteja un sistema de doble vot. La proposta socialista preveu crear 57 districtes en set circumscripcions, més un districte per als residents a l'exterior. El ciutadà escolliria el diputat de districte de forma uninominal, mentre que un segon vot seria a la llista de partit en cada demarcació.

L'objectiu de la proposta socialista, similar al sistema alemany, és aconseguir un sistema més proporcional que l'actual, garantir un adequat equilibri territorial i un funcionament "senzill".

Les set circumscripcions que proposa la formació de Pere Navarro són: Barcelona Ciutat, Metropolitana Est, Metropolitana Oest, Catalunya Central, Tarragona i Ebre, Lleida, Pirineu i Aran, i Girona.

Ja fa un any que una ponència parlamentària treballa en l'elaboració d'aquesta norma, sense que s'hagi arribat a un acord en com s'ha de fer el repartiment d'escons, un punt que es podria haver començat a desencallar durant la reunió que van mantenir el president Mas i el líder socialista Pere Navarro a finals de març.

Navarro es va comprometre a presentar, la setmana que ve, un esborrany que, va dir, recull una bona part de les aportacions dels altres grups i que està obert a les millores que calguin. CiU ha assegurat que estudiarà "a fons i amb ganes" la proposta, tot i observar-hi alguns esculls.

Anar al contingut