Madrid

Becerril envia al fiscal un comentari ofensiu sobre els militars morts a les Canàries

La defensora del poble vol que s'investigui si el comentari penjat a Facebook és constitutiu de delicte

RedaccióActualitzat

La defensora del poble, Soledad Becerril, ha enviat al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, una queixa per un comentari ofensiu a Facebook sobre la mort de quatre militars després que el seu helicòpter caigués al mar a les Canàries.

El post, escrit en català pel veí de Calafell Carles Mañe Marimon, deia: "Últimes notícies. Un helicòpter menys i quatre salvapàtries pistolers menys para conquerir Catalunya". Aquest text anava acompanyat per les fotografies de les quatre víctimes, tres homes i una dona.

Segons ha informat la institució en un comunicat, la queixa rebuda denuncia la publicació a la xarxa social d'unes "manifestacions injurioses que perjudiquen l'honor dels morts en un acte de servei i menyspreen el dolor de les famílies".

La defensora ha posat en mans del fiscal aquesta publicació per si el que s'hi diu és constitutiu de delicte. Ara s'està a l'espera de la resposta de Torres-Dulce, que ja ha començat les investigacions.

En l'accident, el passat 19 de març, van morir en acte de servei el capità Daniel Pena Valiño, la tinent Carmen Ortega Cortés, el tinent Sebastián Ruiz Galván i el sergent Carlos Caramazana Álvarez, del Servei Aeri de Rescat (SAR), diu el comunicat.

El debat sobre si els insults o les mofes a les xarxes socials poden tenir conseqüències judicials està ben viu. Aquesta mateixa setmana, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències per investigar els responsables del compte de Twitter @HumorrNegro, que va vessar comentaris de mofa sobre víctimes del terrorisme com Irene Villa. El cas el va treure a la llum "El País".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut