Tarda de sol, núvols d'evolució i vent

Després de les pluges de la matinada, hem tingut un matí de cel assolellat o poc ennuvolat arreu, excepte a la Vall d'Aran. A la tarda creixeran núvols d'evolució cap al nord-est. Bufarà el vent de mestral. El vent no minvarà dilluns. La setmana començarà amb cel variable i poques pluges.

Actualitzat

Diumenge gaudim d'un dia més lluminós, però també tenim un convidat que porta algunes molèsties: el vent. Les posicions de l'anticicló atlàntic i dos centres de baixes pressions, sobre el canal de la Mànega i el nord d'Itàlia, generen un passadís del nord-oest que ens arriba de ple.

Mestral

Començarem doncs pel tret més destacat del dia. El mestral ja ha bufat de matinada a les comarques de Tarragona, amb intensitat moderada i cops de més de 90 km/h. El mateix ha passat amb la tramuntana al cap de Creus, on s'ha enregistrat un cop de 102 km/h a Portbou, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Amb menor intensitat també ha bufat el vent del nord-oest al Pirineu. La tramuntana va de baixa a la tarda, però tornarà a última hora.

Més sol

El mestral ha escombrat la major part de la nuvolositat del front al llarg de la matinada i el matí, de manera que la tarda ha començat amb domini del sol. L'excepció ha estat el Pirineu, on el vent ha acumulat nuvolositat més compacta i també precipitacions febles al vessant nord. La tarda serà una mica més variable cap al nord-est pels núvols d'evolució. En aquest cas, i també al Pirineu, pot donar-se algun ruixat puntual. Però en conjunt, la sensació de sol continuarà sent majoritària. El dia acabarà amb nuvolositat escassa.

Temperatures una mica més baixes

Les temperatures de primera hora han quedat lligades a la nuvolositat residual de matinada i també al vent, amb una tendència més clara a la baixa a punts del Pirineu i prepirineu de Lleida i amb valors més alts a bona part del territori. Les màximes baixaran de manera més clara al nord-est i al Pirineu. A la costa, els vents aponentats les mantindran o, fins i tot, les faran pujar un pel.

A les Balears, tarda de núvols residuals i amb vent amb tendència al sud-oest amb el pas de les hores. Al País Valencià, cel poc ennuvolat o assolellat i cops de vent moderats de ponent i mestral a les comarques d'interior.

I pels pròxims dies...

La setmana començarà amb el domini de l'anticicló de les Açores, però no serà una situació d'altes pressions contundents, més aviat d'una tímida influència que mantindrà la porta oberta al pas de cues frontals. Per tant, no esperem un temps advers, però sí el pas de núvols i la formació de nuvolades i alguns ruixats al nord els pròxims dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut