Barcelona

Duran afirma que la tercera via està "més viva que mai"

El líder d'Unió afirma en una entrevista a "La Vanguardia" que és "l'única opció" per recuperar el diàleg amb Espanya

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que la tercera de via està "més viva que mai" i és "l'única" opció per recuperar el diàleg amb l'estat espanyol i desencallar la situació política que viu Catalunya actualment. En una entrevista a La Vanguardia, Duran i Lleida assegura que l'estat espanyol no té voluntat de dialogar, sinó més aviat de d'humiliar el president Artur Mas.

Duran i Lleida rebutja unes possibles eleccions plebiscitàries en cas de no poder celebrar la consulta i admet que, si s'ha de decidir la declaració unilateral d'independència, ell no hi donaria suport, per l'aïllament que, diu, suposaria això per Catalunya.

Del que sí que es mostra favorable és que es consulti els catalans sobre el seu futur, sempre que es faci legalment, i rebutja actituds com la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha dit que no acceptarà unes eleccions el 2016, si no hi ha referèndum. El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés assegura que, tot i respectar-la, ella no té potestat per decidir si es fan o no unes eleccions.

Les declaracions arriben després que el president Mas va fer una aposta, en declaracions a TV3, per la política del "win-win", en el sentit que tant Espanya com Catalunya poden sortir guanyant del procés polític que hi ha obert.

Anar al contingut