Dia amb estones de sol i de núvols

Començarem la setmana amb un temps sense gaires complicacions: el tímid domini de l'anticicló portarà un temps estable en general, però també permetrà el pas de núvols que podran deixar a alguns ruixats puntuals al terç nord.

Actualitzat

El dominador principal de l'escena meteorològica serà l'anticicló de les Açores, amb Catalunya situada a la perifèria de les altes pressions. Aquesta influència relaxada obrirà la porta a nuvolades i a la possibilitat d'alguns ruixats puntuals.

Sol i núvols. L'estat del cel quedarà condicionat pel pas d'un front càlid, que portarà núvols alts i mitjos. Per tant, esperem un cel variable en conjunt, amb possibilitat d'algunes gotes al Pirineu, on la cota de neu estarà situada al voltant dels 2.000 metres. A banda, creixeran núvols d'evolució, sobretot cap al nord-est. En tot cas parlarem de fenòmens molt poc significatius. La nuvolositat es veurà molt més trencada a última hora del dia.

Vent menys intens. Els cops de vent més importants s'han registrat de matinada, amb més de 60 km/h a l'Empordà, al Pirineu i a les Terres de l'Ebre. El vent de mestral a les comarques de Tarragona serà moderat, amb tendència a disminuir cap a última hora del dia. El vent de nord-oest també bufarà una mica al sud de Lleida i Barcelona. La tramuntana a l'entorn del cap de Creus només bufarà al principi i al final del dia.

Temperatures un xic més altes. La nova setmana ha despertat amb temperatures fresques al nord del país, amb valors inferiors als 5 ºC. Un dia més, les glaçades i els valors negatius s'han registrat al Pirineu. Les màximes poden pujar una mica i els valors més alts voltaran els 25 ºC. Temperatures a primera hora del matí:

Al País Valencià i les Balears també hi haurà un cel variable, amb núvols més compactes al matí a Mallorca i Menorca. Bufarà mestral a la comarca del Port i també, a primera hora, a la serra de Tramuntana.

I pels pròxims dies...

La setmana continuarà amb uns paràmetres molt similars als de dilluns, amb presència de l'anticicló però risc d'alguns ruixats de tarda al terç nord. L'ambient serà suau, sense cap gran calorada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut