Barcelona

Uns investigadors catalans dissenyen un pont desplegable que pot resistir fins a 20 tones

El pont pot ser útil en cas d'emergència o manteniment d'infraestructures

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns es pot veure a Barcelona el pont desplegable més lleuger del món. Un equip d'investigadors del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria, de la Universitat Politècnica de Catalunya, han desenvolupat un pont inflable que pot aguantar fins a 20 tones de pes i que es munta sense necessitat de maquinària pesant en tan sols 8 hores. Es tracta d'una estructura basada en materials molt resistents i molt més lleugers que els tradicionals ponts de salvament.

Tot i que pot tenir múltiples aplicacions, el pont està pensat sobretot per actuar en casos d'emergència com ara riuades o terratrèmols. Per exemple, vehicles amb ajuda podrien fer-lo servir per travessar un riu. L'ha construït una empresa catalana nascuda al CIMNE, el centre de recerca vinculat a la UPC.

El pont s'exhibeix al costat del Born Centre Cultural, en el marc de la primera conferència CERCA, que té per objectiu mostar l'activitat dels centres de recerca de Catalunya.

El projecte ja està en fase de comercialització i, de moment, ha rebut ofertes de compra de l'acadèmia militar de West Point als Estats Units.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut