La protesta dels agents ha tingut lloc a uns 100 metres d'on era Mas.
La protesta dels agents ha tingut lloc a uns 100 metres d'on era Mas.
Barcelona

Uns 200 mossos escridassen Mas el Dia de les Esquadres per les retallades

Els agents han rebut el president de la Generalitat amb xiulets i petards

RedaccióActualitzat

Uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra han escridassat el president de la Generalitat, Artur Mas, en protesta per les retallades que pateix el cos policial, quan ha arribat a L'Auditori de Barcelona per presidir els actes del Dia de les Esquadres, patró de la policia catalana.

Convocats pels sindicats SPC, SME-CCOO i CAT, els agents, la majoria d'ells vestits de negre, han rebut Mas amb xiulets i petards en la que era la primera ocasió en què un president català acudeix a aquest acte.

Mas ha passat revista als agents de totes les unitats dels Mossos acompanyat pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el comissari en cap, Josep Lluís Trapero, i el comissari David Piqué.

Els 200 agents que han xiulat Mas, Espadaler i la cúpula dels Mossos eren a 100 metres escassos, separats per unes tanques, participant en l'acte alternatiu del Dia de les Esquadres que per tercer any consecutiu han convocat els sindicats SPC, SME-CCOO i CAT per mostrar el seu rebuig a les retallades i a la "politització" del Dia de les Esquadres.

En declaracions als periodistes, el portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, ha subratllat que amb la seva protesta volen constatar que no "combreguen" amb l'enfocament que dóna Interior del Dia de les Esquadres, ja que creu que evidencia el distanciament entre la cúpula i la base de la policia.

El portaveu d'SME-CCOO, Toni Castejon, ha lamentat que en l'acte es condecori els caps de seguretat d'empreses com Abertis, El Corte Inglés i el Zoo de Barcelona i, en canvi, que no es reconegui la labor dels agents que cada dia "es juguen la vida".

El portaveu del CAT, Ramon Labrador, ha advertit que el cos de la policia catalana es troba en "caiguda lliure" per culpa de les "males polítiques" que aplica la conselleria i de les retallades.

Continua el malestar pel cas Andrés Benítez

En l'acte alternatiu al que s'ha celebrat amb motiu del Dia de les Esquadres, els assistents han mostrat el seu suport als agents imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, després de ser reduït a cops al barri del Raval de Barcelona, així com als implicats en les reduccions mortals de l'actor Alfonso Bayart, a la plaça Molina de Barcelona, i del jove Iàsser, al Vendrell (Baix Penedès).

Precisament, el col·lectiu Rereguarda en Moviment ha emès aquest dilluns un comunicat en el qual, en nom de les famílies de les víctimes, consideren una "falta de respecte" que s'hagi homenatjat els agents involucrats en aquestes reduccions mortals.

Els portaveus sindicals han assenyalat que respecten el dolor de les famílies, però que consideren que l'actuació policial en tots els casos es va ajustar als protocols i que defensaran els seus companys fins que la justícia demostri el contrari.

Anar al contingut