Artur Mas durant l'acte del Dia de les Esquadres.
Artur Mas durant l'acte del Dia de les Esquadres.
Barcelona

Artur Mas: "El país té set de democràcia de qualitat"

Mas vincula a Catalunya els conceptes de la democràcia i de la llibertat en l'acte central del Dia de les Esquadres

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que Catalunya té "set de democràcia de qualitat" i destaca que els valors de la democràcia i de la llibertat han anat sempre junts en la història de Catalunya. Mas ho ha afirmat a L'Auditori de Barcelona en l'acte central del Dia de les Esquadres, patró dels Mossos. És la primera vegada que un president català ha participat en aquest acte.

"Estem en un moment en què el país té set de democràcia real o de democràcia de qualitat, diguem-ho millor", ha dit el cap de l'executiu. Mas ha explicat que "democràcia i llibertat són dos valors absolutament presents en la història secular de Catalunya i ho són avui, de manera evident i exemplar". I ha afegit: "Aquests valors no podrien tenir tot el seu contingut si no fóssim capaços d'associar-hi el concepte de seguretat."

En nom dels servidors públics, Artur Mas ha assenyalat: "En condicions especialment difícils i adverses, també de les finances públiques, ens toca fer aquesta feina amb gran exigència i amb la més gran diligència i eficàcia possibles, sabent que l'hem de fer en unes condicions que són pitjors que no pas les que havíem tingut". Una circumstància que, segons el president de la Generalitat, afecta tots els servidors públics. "La gent a la qual servim no ha de notar que nosaltres estem en condicions pitjors des del punt de vista del servei que els donem".

Mas: "El pitjor error no és cometre'l sinó no aprendre'n"

Artur Mas també ha dit que els Mossos d'Esquadra són una "autèntica estructura de país", que han estat restaurats per "quedar-se" en el futur, i ha emplaçat els policies al fet que, com a servidors públics, reconeguin i esmenin els errors que puguin cometre. Segons Mas, "el pitjor d'un error no és cometre'l, ja que és un fet humà, tots hi estem exposats i tots en cometem; el pitjor és no aprendre'n i no tenir voluntat d'esmena, que ha de ser permanent". Abans de la intervenció de Mas, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, havia demanat disculpes a tots els ciutadans que s'hagin pogut sentir "perjudicats" en les actuacions policials.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha remarcat que els Mossos d'Esquadra es deuen al seu país, en referència a Catalunya, així com l'ordenament jurídic i legal vigent de què els catalans s'hagin volgut dotar "en cada moment". El conseller ha subratllat que els Mossos són una policia "arrelada" a Catalunya i que els agents han de ser "dignes servidors", ja que "servir un país no és una cosa abstracta, sinó servir totes les persones que l'integren".

A l'arribada a L'Auditori, uns 200 agents dels Mossos han escridassat el president de la Generalitat com a protesta per les retallades aplicades al cos policial. Mas ha passat revista als agents de totes les unitats dels Mossos acompanyat pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler; el comissari en cap, Josep Lluís Trapero, i el comissari David Piqué.

Anar al contingut