Entre els detinguts hi ha un menor d'edat.
Entre els detinguts hi ha un menor d'edat.

Detenen 21 persones per enaltiment del terrorisme a través d'internet

Les detencions s'han fet al País Basc, Navarra, Astúries, Castella Lleó, Galícia i també Catalunya

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha iniciat una operació per castigar qui aprofita les xarxes socials per fer enaltiment del terrorisme o humiliar-ne les víctimes. De moment, s'han practicat 21 detencions, i no es decarta que n'hi hagi més.

Segons han explicat fonts de la investigació, les detencions fetes en l'anomenada operació "Aranya" han estat al País Basc i Navarra (15), Astúries (2), Galícia (1), Castella Lleó (1) i també a Catalunya (2). Entre els detinguts hi ha dos menors d'edat.

Per ara, no han transcendit els comptes de Twitter, Facebook o d'altres plataformes a internet des de les quals s'haurien difós aquests missatges. Se sap, això sí, que els perfils públics dels detinguts sumen centenars de seguidors

La policia fa temps que és conscient que circulen missatges que poden constituir delicte. La setmana passada, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir diligències contra qui estigui al darrere del compte de Twitter @HumorrNegro, des del qual s'han publicat missatges en què es feia burla de víctimes del terrorisme.

És un dels continguts que provoquen la mobilització de la Guàrdia Civil, però n'hi ha més. En els missatges que s'investiguen es manifestava el desig que ETA torni a atemptar i fins i tot se suggereixen noms de possibles objectius de la banda terrorista. També es fa burla d'algunes víctimes, enaltiment de terroristes jutjats i condemnats i es dóna la benvinguda a terroristes alliberats.

Anar al contingut