Barcelona

C's dóna per acabat el model d'immersió i diu que no té "raó de ser, ni jurídica ni social"

El partit dóna per "finalitzat" el model arran de la sentència del TSJC que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà si un alumne ho demana

RedaccióActualitzat

Ciutadans "dóna per finalitzat" el model d'immersió lingüística en català després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà si un sol alumne ho demana. Després que el tribunal ha desestimat el recurs que, contra aquesta decisió, van presentar les cinc escoles afectades, els pares i la Generalitat, C's manté que el model d'immersió és "caduc i no té raó de ser, ni jurídica ni social".

El diputat de C's Carlos Carrizosa ha opinat que "ara són cinc casos, però en podrien ser cinc-cents, perquè la raó de ser del que diu el TSJC està en el que diuen els tribunals superiors". Segons ell, el que ha fet el tribunal català és desenvolupar les sentències que el Constitucional i el Suprem van dictar sobre el tema.

C's també ha considerat "vergonyós" que el govern d'Artur Mas "promogui l'incompliment de la llei" i l'ha acusat de fomentar "l'aïllament i el càstig social de les famílies, que l'única cosa que demanen és que s'apliqui la llei".

Anar al contingut