Immigrants enfilats a la tanca de Melilla.
Immigrants enfilats a la tanca de Melilla.
Melilla

150 immigrants entren a Melilla i uns 150 s'enfilen durant hores a la tanca en un nou assalt massiu

Uns 500 immigrants primer i uns 200 hores més tard protagonitzen dos assalts massius

RedaccióActualitzat

Més assalts massius a la tanca de Melilla. Uns 140 immigrants han aconseguit entrar dels 500 que ho han intentat cap a les sis d'aquest dijous al matí, segons el balanç de la delegació del govern espanyol. Diverses persones les han hagut d'atendre per ferides que s'han fet en saltar la tanca, i quatre les han traslladat a l'hospital. També han resultat ferits 12 guàrdies civils, segons fonts de la delegació del govern.

A més, un grup de 150 persones han estat durant hores enfilades al capdamunt de la tanca envoltades d'un fort desplegament policial. Passades les dotze del migdia han decidit baixar-ne i han estat entregades a les autoritats marroquines.

Els immigrants que han aconseguit entrar s'han traslladat al Centre d'Estada Temporal d'immigrants entre abraçades i cants. El CETI, amb més de 1.900 persones, quadruplica la seva capacitat i l'arribada d'aquests nous immigrants obligarà a instal·lar-hi més tendes de campanya.

Un altre assalt hores més tard

Hores més tard, cap a les onze, hi ha hagut un segon assalt. En aquest cas, han estat unes 200 persones les que han intentat saltar la tanca, però cap d'elles se n'ha sortit.

L'últim assalt a la tanca de Melilla havia estat el 24 d'abril, quan una trentena de subsaharians es va enfilar a la tanca i una desena van aconseguir accedir a Melilla. Els d'aquest dimecres, però, són els més importants que hi ha hagut a Melilla des del 18 de març, quan hi va haver l'entrada d'immigrants més important a la ciutat. Aleshores ho van aconseguir unes 500 persones.

Anar al contingut