Barcelona

Els Mossos detenen quatre persones pels aldarulls al final de la manifestació anticapitalista de l'1 de Maig

La manifestació alternativa convocada aquest dijous a la tarda a Barcelona ha arrencat de forma pacífica, però cap al final hi ha hagut aldarulls

RedaccióActualitzat

La manifestació alternativa convocada aquest dijous a la tarda a Barcelona, amb motiu de l'1 de Maig, ha desembocat en alguns aldarulls a partir del vespre. Els Mossos d'Esquadra han informat que han detingut quatre persones presumptament per causar disturbis, al passeig de Colom i el d'Isabel II. La xifra de detinguts podria augmentar aquest divendres.

La marxa ha arrencat a dos quarts de sis de la tarda a Arc de Triomf, amb el lema "Davant la misèria de la Unió Europea: som classe treballadora" i ha avançat de forma pacífica. La manifestació comptava amb el suport d'organitzacions com la Intersindical Alternativa de Catalunya, la CUP, Alerta, Arran, Endavant, o el Front Cívic, entre d'altres. Els assistents, entre els quals tenien un protagonisme destacat els treballadors de l'empresa Panrico, han cridat consignes en contra de la precarietat.

En arribar a la zona de Pla de Palau i l'estació de França, aproximadament a les set de la tarda, s'han començat a produir incidents. Un nombrós grup d'encaputxats, 100 o 200 persones segons els Mossos, han cremat contenidors i altre mobiliari urbà i han atacat diverses oficines bancàries, caixers automàtics i altres establiments comercials. La majoria de persones presents a la manifestació han escridassat aquest grup d'encaputxats.

Aquests incidents han obligat a acabar la mobilització, quan la marxa es trobava a la Vila Olímpica, després d'un recorregut que ha estat seguit de prop per diversos furgons de la policia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut