Desenes d'immigrants enfilats a la tanca de la frontera de Melilla en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Fonts policials apunten a la possibilitat que la pressió migratòria sobre Melilla s'incrementi durant el mes del ramadà. (Foto: EFE)
Sabadell

Interior blindarà amb arguments legals les actuacions de la Guàrdia Civil a la frontera de Melilla

Jorge Fernández Díaz defensa la tasca de la Guàrdia Civil i alerta que les discussions donen ales a les màfies

RedaccióActualitzat

Després de l'últim intent massiu de travessar la tanca de Melilla, i de la polèmica generada per l'actuació de la Guàrdia Civil, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat que blindaran les actuacions policials en punts fronterers per justificar-les.

La intenció no és crear noves mesures, sinó dotar les existents d'arguments legals perquè no siguin qüestionables. Segons ha anunciat el ministre, un grup de treball està analitzant la legislació espanyola i la de la Comunitat Europea per mirar de fer compatible el control de punts fronterers com Ceuta i Melilla amb el respecte dels drets de les persones.

Fernández Díaz ha justificat l'ús d'extintors per part de la Guàrdia Civil davant el llançament de peces de roba enceses dels immigrants que intentaven passar la tanca. Alerta que les discussions i divisions sobre les actuacions policials donen ales a les màfies que trafiquen amb persones, i els fan creure que ho tenen més fàcil.

Pel titular d'Interior la solució passa per una implicació més gran de la Unió Europea en l'ajuda als països d'origen de les persones que emigren, en la lluita contra les màfies i en el control de fronteres com les de Ceuta i Melilla.

Anar al contingut