Hoquei patins

El Barça recupera el títol de campió d'Europa davant el Porto (1-3)

El F. C. Barcelona s'ha proclamat campió d'Europa, un títol que se li resistia des del 2010, en la final disputada aquest diumenge al Palau Blaugrana enfront el Porto (1-3). Es tracta de la vintena Lliga Europea de l'hoquei blaugrana. Marc Torra ha estat l'home del partit amb dos gols i Xavi Barroso ha marcat el restant. Per part portuguesa, ho ha fet Helder Nunes.

Actualitzat

La final ha estat complicada per a tots dos equips, que s'han mostrat molt responsables des del principi. El Barça ha dominat el joc en la primera part, però ha hagut de patir en més d'una ocasió la velocitat dels portuguesos, l'arma que els va servir per desmuntar el Moritz Vendrell en les semifinals. Sense ocasions clares, el marcador s'ha obert gràcies a un llançament llunyà de Torra, que s'ha esmunyit entre tres homes -un atacant, un defensor i el porter-.

El Porto ha empatat a l'inici del segon temps aprofitant la desena falta del Barça. El jove Helder Nunes, infal·lible en les directes, l'ha transformat amb una gran solvència. Amb el resultat igualat, tots dos equips s'han tornat més conservadors i les contres portugueses s'han reduït. Els catalans també han abaixat la intensitat per por a cedir més faltes directes. Així que el 2 a 1 ha arribat en un nou tret llunyà, aquesta vegada de Xavi Barroso, al minut 39. Marc Torra ha rematat la victòria catalana al 44, amb una acció d'oportunisme i intel·ligència, robant la bola en camp propi i volant en solitari cap a la porteria contrària. Un gol que torna la corona europea al Barça tres anys després.