Un tren Alvia en marxa adelanta a l'avariat.
Un tren Alvia en marxa adelanta a l'avariat.
L'Espluga de Francolí

Una avaria en un tren Alvia deixa atrapats 428 passatgers durant tres hores en un túnel entre l'Espluga de Francolí i Alcover

El tren, que fa el recorregut Barcelona-Irun, ha quedat aturat entre el túnel i l'entrada al viaducte de l'Espluga de Francolí i Alcover

RedaccióActualitzat

Una avaria en un tren Alvia que fa el recorregut Barcelona-Irun ha deixat atrapat 428 passatgers durant tres hores entre l'Espluga de Francolí i Alcover.

El comboi s'ha avariat entre el túnel i l'entrada al viaducte de Montblanc cap a dos quarts de cinc de la tarda, una hora després de sortir de Barcelona.

Els passatgers han quedat atrapats dins dels vagons durant unes tres hores, sense llum ni aigua als lavabos, segons ha explicat a TV3 una passatgera del tren.

Ha calgut enviar un altre comboi fins al lloc on es trobava parat l'Alvia perquè els passatgers passessin de l'un a l'altre. A les 19.30 ha arribat el segon tren i s'ha començat a fer el rescat per una passarel·la. A les vuit del vespre s'ha reprès la marxa. En aquest tren han pujat els viatgers amb destinació a Irun. La resta, que anaven cap a Bilbao, han fet marxa enrere amb l'Alvia cap al Camp de Tarragona, per allà prendre una altra via fins a la seva destinació.

La companyia ha explicat que tornarà el 100% de l'import dels bitllets a tots els passatgers.

Com a mesura preventiva, Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat.

Anar al contingut