Abuja

El president de Nigèria promet trobar les 200 nenes segrestades per Boko Haram

Els pares de les nenes denuncien la ineficàcia del govern, que demana la col·laboració dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Creixen les mostres d'indignació pel segrest de 223 nenes a Nigèria. Ja fa tres setmanes que els jihadistes de Boko Haram se les van emportar de l'escola de Chibok, al nord-est del país. El president del país, Googluck Jonathan, va reconèixer aquest diumenge que, després d'una gran operació de recerca, el govern no té ni idea d'on són les menors, que tenen entre 12 i 16 anys. Jonathan ha afegit, però, que l'operació continua en marxa i s'ha compromès a trobar les nenes i tornar-les a les seves famílies.

En tot cas, els pares i els familiars de les menors s'han manifestat per denunciar la inacció de les autoritats, que ja han demanat ajuda als Estats Units perquè col·laborin en l'operació.

Una de les nenes que es va poder escapar dels seus segrestadors ha explicat que les ostatges més joves patien fins a quinze violacions al dia, segons el portal informatiu nigerià "The Trent". Segons el seu testimoni, aquest grup obliga les menors a convertir-se a l'Islam i les amenacen de degollar-les si es neguen a tenir sexe o no segueixen les seves instruccions.

Nou atemptat sagnant de Boko Haram

Boko Haram sacseja Nigèria amb segrestos massius i atemptats sagnants com el que hi ha hagut a les últimes hores als afores d'Abuja, la capital del país. El balanç provisional és d'una vintena de morts. L'atac amb cotxe bomba ha estat a prop de l'estació d'autobusos, on només fa dues setmanes van morir 70 persones en un altre atemptat que va reivindicar el grup islamista.

Aquest grup, que combat per crear un estat islàmic al nord de Nigèria, ja ha mort 1.500 persones aquest any. Entre els seus objectius hi ha les forces de l'ordre, esglésies, mesquites i escoles.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut