Imatge de l'editorial del "Financial Times" el 06 de maig del 2014
Imatge de l'editorial del "Financial Times" el 06 de maig del 2014
Londres

El "Financial Times" crida Rajoy a negociar amb Catalunya

El diari demana una tercera via i avisa el president espanyol que no pot escudar-se més sota l'actual Constitució

RedaccióActualitzat

El "Financial Times" fa una crida directa a Mariano Rajoy perquè deixi el seu enrocament i s'obri a negociar una sortida real per a les aspiracions sobiranistes de Catalunya. El diari britànic defensa en un article titulat "Time to tackle the Catalonia crisis" ("És l'hora d'abordar la crisi de Catalunya") una solució del tipus tercera via, que passaria per una nova Constitució i un nou status polític, però no per la independència.

La nova Constitució espanyola, segons aquest rotatiu, hauria de fixar més autonomia política per als catalans i, sobretot, diu, un nou règim fiscal. A través d'un dels seus editorials, el rotatiu avisa el president espanyol que està davant d'un clam popular i que no pot escudar-se més sota l'actual carta magna.

Assegura que la demanda dels catalans no és un caprici polític i que no morirà amb la recuperació econòmica. El "Financial Times" dóna com a motius la llengua i la cultura particular dels catalans, i, sobretot, el sobreeforç fiscal de Catalunya respecte a la resta de comunitats autònomes.

Per tot plegat, el diari diu a Mariano Rajoy que la negociació amb el govern de Catalunya és una qüestió urgent.  

Anar al contingut