Rajoy durant una sessió de control al govern espanyol.
Rajoy durant una sessió de control al govern espanyol.
Madrid

Rajoy defineix la consulta com una petició només d'"alguns partits polítics"

"Es pot arribar a imaginar una proposta d'Estat per respondre a les demandes de la societat catalana?", li ha demanat Duran

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha menystingut la demanda de la consulta i l'ha definit com una petició exclusiva només d'"alguns partits polítics". Alhora, durant la sessió de control en el Congrés, ha negat cap contenciós entre l'executiu del PP i Catalunya, i ha subratllat que el que existeix és una forma de pensar diferent de la d'alguns partits polítics catalans, però no de la majoria de la societat d'aquesta comunitat.

Rajoy ha negat aquest conflicte en la seva resposta al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que li ha plantejat si és possible en la seva imaginació alguna proposta d'Estat per solucionar les demandes de la societat catalana. La pregunta l'ha formulat arran de les paraules de Rajoy davant el ple del Senat en les quals va demanar imaginació a la Generalitat i a CiU per plantejar solucions al problema que considera que han creat amb la seva aposta sobiranista i en fixar la consulta per al 9-N. "Es pot arribar a imaginar una proposta d'Estat per respondre a les demandes de la societat catalana?", li ha demanat Duran.

Davant les crides internacionals d'alguns diaris com "The Economist" o "Financial Times" que deixi el seu enrocament i dialogui amb Catalunya, el president espanyol ha mantingut que no ho farà.

Anar al contingut