Madrid

Rajoy alerta els empresaris que la inestabilitat política és un risc per a la recuperació econòmica

El president espanyol ha rebut a La Moncloa els membres del Consell Empresarial per a la Competitivitat

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha demanat aquest dimecres als membres del Consell Empresarial per a la Competitivitat, als quals ha rebut en un dinar a La Moncloa, que l'ajudin a posar de manifest la "pluralitat" de la societat catalana, que, segons el president espanyol, no està majoritàriament a favor del dret a decidir i, en canvi, sí que comparteix l'objectiu de la millora econòmica i de l'ocupació.

Segons fonts de La Moncloa, Rajoy els ha advertit, a més, dels efectes que la inestabilitat política pot tenir sobre la recuperació. L'executiu espanyol, ha afirmat un cop més, està obert al "diàleg" amb la Generalitat, però no per abordar qüestions com la consulta que ja han estat rebutjades pel Congrés i el Tribunal Constituicional. 

El Consell Empresarial per a la Competitivitat està format per una vintena d'empresaris com el president de Telefónica, César Alierta; el del Banc Santander, Emilio Botín; el de Repsol, Antoni Brufau; el de "la Caixa", Isidre Fainé; el del BBVA, Francisco González; el d'ACS, Florentino Pérez, i el d'Iberdrola; Ignacio Sánchez Galán. També el d'El Corte Inglés, Isidro Álvarez; el de Mango, Isak Andric; el d'Acciona, José Manuel Entrecanales; el de Mapfre, Antonio Huertas; el d'Inditex, Pablo Isla, i el de Ferrovial, Rafael del Pino. El de Mercadona, Juan Roig, i el de Planeta, José Manuel Lara, no han pogut assistir a la cita.

El president espanyol els ha ofert un dinar en què, segons fonts de La Moncloa, ha reiterat bona part del missatge que ha llançat a primera hora d'aquest dimecres durant la sessió de control del Congrés, quan ha afirmat que la petició del dret a decidir "no és majoritària", sinó només una demanda de part dels partits polítics del Parlament.

El BBVA no percep cap efecte del procés català en l'economia

El procés sobiranista de Catalunya no té "cap efecte" en l'economia real, segons la percepció dels analistes del BBVA, que han presentat a Bilbao l'estudi "Situació Espanya". L'economista en cap d'Economies Desenvolupades de BBVA Research, Rafael Doménech, ha assegurat que, encara que la incertesa "sempre és dolenta", de moment ni hi ha cap incidència detectada "en l'evolució de l'ocupació ni del mateix PIB". 

L'analista ha destacat que la importància dels efectes dependrà "de com es resolgui políticament un tema tan complex com aquest".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut