Barcelona

El jutge conclou que Quintana va perdre l'ull per una pilota de goma dels Mossos

Considera que l'actuació policial va ser "imprudent i desproporcionada" però no intencionada

RedaccióActualitzat

El jutge que investiga les ferides causades a Esther Quintana ha conclòs que la seva versió és certa i que la manifestant va perdre l'ull pel tret d'una pilota de goma dels Mossos d'Esquadra, en una actuació policial que creu "imprudent i desproporcionada".

En una interlocutòria, el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maíllo, desestima la petició de l'acusació particular exercida per Quintana que es tramiti el cas per lesions doloses en entendre que la intervenció policial va ser imprudent, però no intencionada.

En la mateixa resolució, el magistrat recorda que tant els Mossos com el Departament d'Interior han negat "des del primer moment" que es disparessin pilotes de goma en la jornada de vaga general del 14-N, en què Quintana va perdre l'ull, i insisteix que, d'allò instruït fins ara, es desprèn que la versió certa és la de la manifestant.

Precisament fa tot just una setmana que va entrar en vigor la prohibició de l'ús de pilotes de goma a Catalunya. La decisió la va aprovar el Parlament al desembre arran del cas d'Esther Quintana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut